Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Izguba sluha z globokim zvokom: Kaj je to?

Neustrezno slušno slušanje je eden izmed

Poleg tega je sluh za globoko zvok na enem ušesu potencialni spremljajoč simptom materničnih vretenčnih težav . V nekaterih primerih je ušesni zvoki , omotica, in hiperakuzis

simptomi: prepoznajte globoko -zvočno izgubo sluha

Ljudje, ki jih slišimo na zaslišanju -več izgube sluha ne slišijo globoke frekvence Hertza ali nižje. Sam glasnost poslušanja običajno ni vpliva, vendar je razumevanje še vedno omejeno. Kot rezultat, so prizadeti še vedno precej dobri, da bi imeli eno -on -one razprave. Po drugi strani pa skupina za zabavo in pogovori v glasnih okoljih predstavljajo veliko večjo težavo. Opazno je tudi, da je basovske tone še posebej težko razumeti pri poslušanju glasbe ali globokih glasov.

Diagnoza: Kako je sluh za globoko zvok?

S pomočjo zaslišanj se ustvari glineni avdiogram. To prikazuje krivulje sluha pacienta, na katere je mogoče brati prag sluha. Prag sluha opisuje pogostost, ki jo toni zaznavajo ustrezni osebi. To sta dve krivulji- krivulja zraka in kosti, ki omogočata izjave o izvoru izgube sluha. V skladu s tem se je mogoče odločiti, ali lahko napaka, ki sproži globoko zvočno sluh, nameščena v notranjem ali srednjem ušesu.

Audiogrami za izgubo sluha z globokimi zvoki

Na avdiogramu je v primeru globoko zvočnega sluha prikazan možen potek krivulj kosti in zračnih cevi. Presenetljivo je, da je sluh v globokem frekvenčnem območju bistveno slabše kot na sredini in končno v visokofrekvenčnem območju, od približno 2000 Hertz, zabeležene so dobre slušne storitve.

Zdravljenje: Kaj storiti z globoko -zvočnim sluhom?

poškodbe notranjega ušesa so običajno nepopravljive. Poškodovanih lasnih celic ni mogoče obnoviti in zdravljenje z slušnim pripomočkom je potrebno. Za zdravljenje globoko zvočnega sluha, ki ga povzroča srednje uho, manjši posegi ali vsadki postati. Uporablja se naslednje: začelo se je prejšnje zdravljenje, tem bolje je za preostali del zaslišanja. Priporočljivo je preprečiti izgubo sluha , preden lahko povzroči trajno škodo. Onesnaževanje z nizkim hrupom in zmanjšati stres, čim bolj zmanjša tveganje za okvaro sluha.