Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

neželeni učinki slušnih aparatov

Slušni aparati imajo predvsem eno nalogo: izboljšati poslušanje! Vendar ne izpolnjujejo vedno le svojega dejanskega pomena. Pojavijo se lahko neželeni neželeni učinki ali neželeni učinki, zato je pomembno, da se zavedamo možnih tveganj. Da bi to preprečili, je treba na splošno opozoriti, da lahko slušni aparati uporabi le z ureditvijo strokovnjaka. Izbira in nastavitev morata potekati pod tehničnim nasvetov akustičnega slušnega amostika , da zmanjšajo tveganja. Takojšnja uporaba lahko povzroči zdravstvene motnje, zato se ji je treba izogibati, kolikor je mogoče.

Neželene učinke je mogoče pričakovati zlasti v začetni fazi, to je, ko se začne obraba slušnega aparata. Prehod na poplavo dražljajev, ki jo nenadoma zaznava okrepitev sluha, je lahko pretirano za ušesa in možgane. Kot rezultat, lahko okolje ali celo vaš glas nenadoma dojemamo kot neprijetno. Na srečo se telo navadi na stimulacijo z rednim nošenjem.

Naslednji nezaželeni neželeni učinki so znani po slušnih aparatih:

slušni aparat vodi do glavobola

Glavobol se pojavlja predvsem med navado. Slušni aparati omogočajo povečano dojemanje slušnih impulzov. Poleg poslušanja okrepitve lahko novi dražljaji prispevajo tudi k možganom. To lahko povzroči obliko izčrpanosti, ki je delno izražena v glavobolu. Razlog za to ni slušni aparat, ampak z možgani sami. Če se redno uporabljajo

slušni aparat ohladi omotico od

omotica postane potencialni moteči dejavnik, zlasti pri senzorični izgubi sluha. S to vrsto izgube sluha je prizadeto notranje uho, ki je kraj zaslišanja in ravnotežja. Opisani novi dražljaji preplavijo prelivanje v stresno situacijo za ušesa. Stres je znan kot dejavnik, ki lahko sproži omotico. Predolgo lahko slušni aparat povzroči tudi motnjo ravnotežja, povezane s stresom.

slušni aparat povzroči ušesa

Earache ima lahko številne razloge. Nekatere od njih lahko sprožijo z nošenjem slušnega aparata. Po eni strani so poškodbe, ki izhajajo iz izboklin na ušesni skodelici, razlog za boleča ušesa. Po drugi strani lahko okužbe sprožijo ušesne okužbe ali otomikozo. Vozice s slušnim pripomočkom dajejo prednost stalnemu stiku s kožo in stalnim nošenjem vlage v ušesu, kar povzroča to. Squatled Skin ima tveganje za srbenje in spodbuja vnetje.

Če želite preprečiti bolečine v ušesih in vnetja, bodite pozorni na odstranitev slušnih aparatov ponoči. To zagotavlja nočno sušenje ušesa in tveganje za padce okužbe. Da bi bakterije in patogene ostali stran od ušesnega kanala, je treba izvesti vsakodnevno čiščenje slušnih aparatov s posebej zasnovanimi čistilnimi sredstvi.

Slabo razumevanje govora kljub slušnim aparatom

Vnaprej lahko rečemo, da je sluh tudi popolnoma individualna s slušnim aparatom. Ustrezna škoda in nastavitve poslušanja vplivajo na to, kako dobro je razumevanje jezika na koncu. Spremembe zaslišanja ni mogoče izključiti, predvsem v primeru izgube sluha, povezane s starostjo, ki se postopoma poslabša. Tako se lahko zgodi, da se kljub okrepitvi poslušanja pojavi poslabšanje jezikovnega razumevanja. Drugi vzroki so napačno sedeča otoplastika, ki ima za posledico funkcionalne okvare, poškodovane povezovalne odprtine za cev ali zvoka, zamašenih s sebumom in cerumi. Tudi tukaj je vsakodnevno temeljito čiščenje sredstvo za preprečevanje. Če se jezikovno razumevanje poslabša, se je treba posvetovati tudi z akustikom slušnega amona.

Sluh pritiska na/na ušesu

V primeru napačne, ki jih lahko prinaša otoplastike, lahko pride do zaznavanja pritiska ali vnetja. Poleg tega tlačne točke delno povzročajo utrjene zvočne cevi. Akustika za slušni aparat se je treba posvetovati v ušesu pri ušesu, da bi lahko prilagodili potne liste ušesa. Prav tako je treba preveriti redno preverjanje in po potrebi upoštevati izmenjavo zvočnih cevi in ​​otoplastike. Slednje se praviloma spremenijo po dveh do treh letih, vendar se to lahko razlikuje individualno in je zato potrebno prej.

slušni aparat vodi intoleranco/alergijo

Ker so otoplastika in ohišje slušnih aparatov običajno narejene iz plastike, reakcije na material niso izključene. Lahko se pojavi tudi dermatitis ali draženje kože, saj se pnevmatike s slušnim aparatom na koži, če so bile prej uporabljene kreme ali mila, ki vsebujejo dražljaje. Vendar se to običajno ne bi smelo pojavljati z dobro uporabljenim slušnim aparatom. Če veste, da ima občutljivo kožo, ki se nagiba k alergiji, bi to moralo upoštevati nasvet za sluh, da bi zmanjšali verjetnost alergijske reakcije, če je mogoče.

neželeni zvoki s slušnimi aparati

Neželeni zvoki, kot sta hitenje ali žvižganje, lahko ovirajo vtis poslušanja. Rauschen se običajno pojavi z vlago, ki vodi do slušnega aparata, da moti električno povezavo ali zaradi umazanije. Čiščenje in sušenje S slušnimi aparati je treba torej izvajati preventivno. Cevi se pojavijo, ko otoplastika ne več pravilno tesni. Rezultat je povratna informacija, ki jo odpravlja strokovnjak za nego sluha s prilagajanjem potnega lista ušesa. Eden najbolj znanih žvižgac ali piskanja - tinitus - večinoma oslabimo z nošenjem slušnih aparatov, vendar v redkih primerih, ki jih te okrepi. Tinnitus lahko tudi predolgo naklonjen. V teh primerih se je treba posvetovati z zdravnikom.

Preprečite neželene učinke

Nekatera načela pomagajo preprečiti stranske učinke slušnih aparatov.

  • Ne nosite slušnega aparata, da bi mirno mirno in sprostili uho in slušni aparat vlage.
  • Redno preverjajo slušni aparati in otoplastiko, da preverijo funkcijo in sedež.
  • Na primerni čiščenje in sušenje naprav.
  • Zaščitite slušne aparate pred močno toploto.
  • Ne izogibajte se občutku pritiska, srbenja ali motečih zvokov, da vidite akustik s slušnim aparatom.
  • Popravila se vedno izvajajo profesionalno.
  • Poiščite pravi slušni aparat z nasveti za sluh, da se izognete alergijski reakciji.
  • Nosite
  • slušni aparati vsak dan in naprave in si dajte čas, da se navadiš.