Wasser im Ohr beim schwimmen

Ali po plavanju, hitrem tuširanju ali treniranju v bazenu, pogosto voda ostane v ušesu in vpliva na naše razumevanje poslušanja. Vaše uho se počuti zamašeno in vse se sliši parje. Včasih ta učinek traja več dni. Ker so v vodi lahko tudi mikrobi, ki lahko povzročijo okužbo, je razumljivo, če ga želite hitro spraviti iz ušesa. Zato smo v tej objavi sestavili najboljše in najhitrejše načine, kako sprostiti uho pred tekočino.

Kakšne so posledice vode v ušesu?

tekočina v ušesu spodbuja rast gob in bakterij in lahko privede do okužbe, ki jo spremlja oteklina ali draženje. Pogosto se pojavi srbenje, ki se je okrepilo pri vlečenju ušesnice. Težava je tudi prepogosto čiščenje ušesa, saj se pogosto odstrani preveč ušesnega voska. Vendar to ščiti vaša ušesa pred vstopom pred škodljivimi bakterijami ali gobami. Če voda pride v uho, je obrambna funkcija oslabljena in obstaja tveganje za akutno vnetje ušesnih kanalov. Obstaja veliko tveganje za takšne okužbe, zlasti pri plavanju v umazanih vodah ali v Whirlpoolu. V hudih primerih je mogoče takšno okužbo celo slišati ali se vnetje širi v notranjem ušesu in drugih delih telesa. Če voda v ušesu povzroči bolečino, bi vsekakor morali videti zdravnika. Bolečina ali srbenje kaže na obstoječo okužbo v ušesnem kanalu. Povečan stik s soljo in klorom spodbuja ušesni kanal in daje prednost prodiranju tujih teles. Sestavine kozmetike lahko privedejo tudi do draženja in razpok v ušesu ter po potrebi spodbudijo prodiranje tekočine v ušesu.

Kako lahko odstranim vodo v ušesu?

Obstaja več možnosti za odstranjevanje vode iz ušesa. Vendar tekočine običajno izginejo iz ušesa. Če želite tekočino hitreje odstraniti, smo tukaj našteli najboljše podporne ukrepe, da bi se lahko hitro slišali.

ustvarite vakuum v ušesu

rahlo nagibajte glavo in dlan položite na prizadeto uho. Zdaj pa hitro potegnite roko in jo znova odprite. Vodo je treba izvleči iz ušesa skozi vakuum.

Naj voda izhlapi

Drug način za odstranjevanje vode iz ušesa je, da voda izhlapi. Če želite to narediti, se držite na uho z udarcem -z najnižjo raven, držite vsaj eno razdaljo 30 cm do ušesa. Medtem ko potegnete ušesno ušeso, premikajte sušilnik za lase naprej in nazaj. Po nekaj minutah udarca bi morala voda v ušesu izhlapevati.

topel stisnjenje na ušesu

Oblecite umivalnico v topli vodi in ga položite na uho. Pustite umivalnik 30 sekund in si vzemite minutni odmor. Postopek ponovite štiri do petkrat.

Pojdite na ušesni uši

se nagibajo na stran. Prizadeto uho mora kazati navzdol. Nato potegnite na ušesnico. Voda se premika in lahko odteče.

Valsava metoda

Zaprite usta in imejte nos. Nato očistite nos, da očistite ušesni kanal. Pogosto lahko slišite kratko razpoko. To je znak, da je cev zdaj brezplačna.

nad -Te -Counter Ear Kapljice

V nekaterih lekarnah ne najdete kapljic na recept z naravnimi sestavinami. Včasih voda povzroči otekanje ušesnega voska. To lahko zmehčamo s kapljicami ušes in odtok. Vendar morate vnaprej prebrati vstavljanje paketa, da se izognete neželenim stranskim učinkom.

ušesne pločevinke

ušesne pločevinke lahko tudi popravijo situacijo v ušesu. To so votle sveče iz voska, ki jih lahko napovedujete, ko ležete. Vosek zagotavlja toploto v ušesu in lahko povzroči pretakanje vode ali ušesnega voska. Vendar je treba to metodo izvajati previdno. Če se toplota v ušesu napolni neprijetno, je najbolje, da brez njega storite. Ta metoda je alternativni medicinski ukrep. Toplina je namenjena spodbujanju pozitivnih procesov v ušesu in pusti, da se voda odteče. Vendar zdravilo za zamašene kanale ušesa ni znanstveno potrjeno.

Voda v ušesu ne izgine in imam bolečino?

V tem primeru je v ušesu napovedana možna okužba. Takoj obiščite zdravnika ušesa. Podprta voda je sesana. Če se je vnetja že zgodila, vam bo ušesni zdravnik predpisal ušesa ali antibiotike. Če zdravljenje ne okleva po nepotrebnem. Lahko pride do zapletov, kot sta izguba sluha ali kronično vnetje v ušesu. Akutno vnetje ušesnega kanala lahko običajno dobro zdravite s običajnimi zdravili, če zdravljenje poteka takoj. V primeru zamašenega ušesa lahko strokovno čiščenje ušesnega zdravnika tudi popravi situacijo. Zlasti posebne in redke glive ali bakterije lahko odlašajo z zdravljenjem. Specifična anatomska narava ušesa lahko negativno vpliva tudi na zdravljenje vnetja ušesnega kanala. Poleg tega lahko alergijska reakcija na sestavine ušesnih kapljic privede do draženja.

Ali lahko preprečim prodiranje vode v ušesu?

Da, lahko preprečite, da bi voda vnaprej prodirala. Ušesni čepi za zaščito voda ščitijo ušesni kanal pred njim pri plavanju ali plavanju. Vsekakor bi morali po nošenju redno razkužiti ušesne čepe, da se izognete prodiranju bakterij ali gob. Vaš hörakustiker vas lahko podpira pri pravilnem izboru ušesnih čepov. Izogibajte se preveč pogostim in intenzivnim čiščenjem ušesa. Ušesni vosek v ušesu vas ščiti pred okužbami, če je v ušesu premalo, je vaša obrambna funkcija oslabljena. Topla voda že zadostuje za higieno desnega ušesa. Izogibati se je treba pogosti uporabi uhanov. Če ste potapljači ali plavalci, ki redno potujejo v globljih vodah, se pred stikom z vodo priporoča uporaba naravnih ušesnih kapljic. Ne vozite pregloboko v ušesni kanal z bombažnimi brisi, poškodbami in razpokami olajšajo vstop v uho in druga tuja telesa. Če ni nujno potrebno, se izogibajte uporabi kopalnih pokrovčkov med plavanjem, ki lahko kožo strgajo v uho in ustvarijo tudi neugodne možnosti za bakterije in glive.