Loch im trommelfell

bobna krzna poruši - kaj storiti?!

Vaš ušes je sestavljen iz zelo tanke membrane. Tvori mejo med notranjem ušesu in zunanjim delom ušesa. Ušesa zagotavlja potrebno zaščito pred mikrobi. Hkrati ima nalogo posredovanja zvočnih valov. Ušesa ima ključno vlogo za celoten slušni postopek. Zdaj se lahko zgodi, da je v tej občutljivi membrani ustvarjena luknja. V tem primeru zdravnik ušesa, nosu in grla govori o perforaciji ušesa.

ušesa. Vir: Tinnitracks

Ta vodnik vam ponuja vse potrebne informacije o tem, kaj morate storiti, če se oblikuje luknja v ušesu. Spodaj lahko preberete, kaj so vzroki, simptomi in diagnoze tam. O vseh možnostih zdravljenja vas bomo obvestili tudi tukaj. Če imate še kakšna vprašanja, vas lahko brez obveznosti kontaktirate.

Kaj je vzrok raztrganega tunela?

Različni vzroki se upoštevajo, če se je takšna napaka oblikovala v njihovi ušesni kabini. To je lahko vnetna ali travmatična narava. Travmatično pomeni, da je luknjo ustvarila s poškodbo.

Najpogostejši in tipični vzroki s travmatičnega območja so samopoškodovanje. To se običajno zgodi, ko očistite uho z bombažnim brisom. Drugi tipični travmatični vzroki so lahko:

  • Nenadna sprememba tlaka
  • Udarite uho
  • Poškodbe lobanje
  • trdi vodni curek z nepravilnim slušnim izpiranjem

Vsi zgornji primeri lahko privedejo do solze v ušesu.

Tipični vzroki v poškodovanem ušesnem kazni

Otitis Media je tipičen vnetni vzrok, skozi katerega lahko vaš ušesni kabel dobi luknjo. Razlikovanje je med kronično in akutno obliko v vnetjih srednjega ušesa. Če gre za akutno obliko, se lahko v napredni fazi in z veliko proizvodnje gnoja oblikuje razpoka ali luknja v ušesnem kabini. Takoj, ko lahko gnoj teče skozi luknjo ušesa, se lokacija izboljša. Imajo manj pritiska in manj bolečin. Vnetje se zaceli hitreje, ker je srednje uho zdaj mogoče bolje prezračevati. Praviloma se vaš ušesni kabinec ozdravi sam. Vendar če gre za kronični otitisni medij, običajno obstaja samodejni ušes.

Kakšni so simptomi tvorbe bobna?

tvorba bobna krzna (luknja v ušesu). Vir: Medpertise

Ko je pred njim travmatičen dogodek, sta nenadna bolečina in akutna izguba sluha tipični simptomi luknje v ušesu. Včasih pride do rahle krvavitve.

Situacija je nekoliko drugačna z akutno vnetno perforacijo ušesa. Bolečina se zmanjšuje, ko se izločanje izklopi. Lahko se zgodi, da je tudi notranje uho vneto. Kot rezultat, lahko slabost in vrtoglavica lahko uporabi. Ni redko, da se tinitus pojavi hkrati. Včasih se dodajo gibanje oči. Vsake toliko časa je mogoče paralizirati posamezne obrazne mišice.

diagnoza z luknjo v ušesu

Zdravnik za uho, nos in grlo uporablja otoskop ali ušesni mikroskop za izvajanje ušesnega zrcaljenja, da bi lahko postavil jasno diagnozo. Večino časa zdravnik preuči tudi okolico tvorbe bobna. Opraviti bi morali tudi test sluha. Torej lahko zdravnik ugotovi, ali je vpliva tudi notranje uho.

bobna krzno pospeševanje celjenja

Majhne napake v ušesu se lahko sami zacelijo. Če pa gre za večjo napako ali popolna raztrganja ušesnega kabine, si mora pomagati do zdravnika ušesa, nosu in grla. Uravnava poškodbo ali postavi na tirnico. V ta namen zdravnik uporablja papirnate ali silikonske trakove in jih postavi na ušesno kabino. To pospešuje celjenje. Če ta metoda ne deluje, ker je poškodba prevelika, je treba ušesno kabino zaprti kirurško. Včasih so celo kostnice prizadete ali uničene. V tem primeru mora potekati popolna rekonstrukcija.

voda za ušesnim delom

Včasih se pojavi kronična kostna izdaja. Ta napaka mora biti kirurško dostavljena. Če je vaš uho z vodo prišel v stik, potem preprečite antibiotik. Zaščitite poškodovani ušesni kanal, še posebej pri kopanju in prikazovanju tako, da ga zaprete s posebnim kremnim bombažem.

Trajanje luknje bobna - samo -ozdravitev

Praviloma se napaka v ušesu zaceli razmeroma dobro, računajo na približno štiri tedne. Če pa vpliva tudi notranje uho ali komod, lahko pride do stalnega zmanjšanja sluha, možna je celo gluhost. V tem primeru se takoj posvetujte z zdravnikom ušesa, nosu in grla.