MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Ste že kdaj imeli žuželko v ušesu?

Pravzaprav se lahko zgodi, da se žuželka znajde v uho. Sprva tega morda ne boste opazili, vendar vas uho začne srbiti. Če greš potem k zdravniku, bo našel malega krivca v ušesu.

V tem primeru zdravnik ušesa, nosu in grla prevzame ušesno izpiranje, da se žuželka znova odpravi.

Na primer, ženska na Kitajskem je doživela kaj takega. Potem ko je štiri dni začutila srbenje v ušesu, je šla k zdravniku. Pravzaprav je odkril nekaj v njenem ušesu, ki tam ni pripadal. Skični pajek se je plazil v spalno žensko in se tam naselil doma. Ker pa se pajek ni hotel več prostovoljno preseliti, je moral zdravnik pomagati.

vrtenje v ušesu

V Avstraliji je moškega po imenu Hendrik Helmer v noči mučil hude bolečine v ušesu. Strah se je bal, da se mu je avstralski strupni pajek nahajal v ušesu, in sprva si je sam izperel uho z vodo. Navsezadnje je bil nepovabljeni gost lahko izpostavljen le v bolnišnici: zdravnik je v ušesnem kanalu našel 2 cm dolg ščurka. Zdravnik je moral najprej ubiti ščurka, da bi moškega lahko osvobodil.

V Indiji je bil ušesni bolnik podoben. Živi žar se je v moškem ušesu udobno postavil. Moški se je počutil hudega ušesa, zato je odšel k zdravniku v bolnišnico. Žar je ena od žuželk, ki se podnevi skrivajo v ozki jami in so nato aktivni ponoči in ta izvod je moškega ušesnega kanala našel kot jamo.

Ali je ušesa nevarno v ušesu?

Mogoče je ideja za vas še posebej neprijetna, kar bi lahko iskalo jamo iz kraljestva žuželk v vaši neposredni bližini. Na primer, o uhanih je veliko zgodb o prhanju. Ušesa so tudi domača in imajo posebne klešče, s katerimi naj bi poškodovali ušesne osebe. Ampak to je pravzaprav mit, ker čeprav imajo te žuželke izjemne klešče, je ime zavajajoče. Vendar so bila ušesa v prejšnjih časih dejansko uporabljena v medicinske namene. V srednjem veku so jih v primeru ušesnih bolezni uporabili. Takrat se je verjelo, da bo prah pomagal pri vnetju ali ušesu ušesnega kanala.

druge države, druge carine

Če noči preživite na prostem, se lahko zgodi, da žuželka gnezdijo v ušesih. Stari Egipčani so zato uporabljali poseben naslon za glavo. Kot rezultat tega so zmanjšali tveganje, da bi se vsiljivca lahko podala v nos, usta ali uho. Vendar je udobje spanja pustilo veliko želenega.

V nekaterih afriških kulturah je povsem normalno, če spimo na tleh. Kot rezultat, so ljudje neposredno izpostavljeni številnim žuželkam in potrebujejo ustrezne zaščitne ukrepe. Nekateri ljudje vedo, da se na komolcih podpirajo, da spijo. Glava je shranjena bodisi na rami bodisi na dlani. Torej ima žuželko težje doseči povečan položaj glave in najti nezaščiteni fizični vhod, kot so ušesa, nos ali usta.

pravilen postopek za žuželko v ušesu

Če imate dejansko občutek, da se je žuželka preselila v uho, potem bi morali čim prej videti zdravnika. Morda je pomirjujoče, če veste, da se takšni primeri redko pojavljajo. Narava je razvila prefinjen naravni obrambni mehanizem. Ste vedeli, da lahko žuželke odložijo grenke snovi, ki jih vsebujejo ušesni vosek?

dragoceni nasveti za takšne situacije:

V vsakem primeru bi morali ostati mirni. Tudi če ideja sproži paniko v vas, bi morali vedeti, da se v večini primerov žuželke sama plazijo iz ušesa.

Pristopite k zdravniku, ki lahko profesionalno odstrani žuželko s pravimi instrumenti. Torej se izognete, da vam v uho doda nepotrebna škoda.

Če ne morete odstraniti plazeče živali od zdravnika, lahko nadaljujete na naslednji način: nagibajte glavo, tako da prizadeto uho pokaže. Zdaj postavite rastlinsko olje, na primer oljčno olje. Počakajte nekaj minut, dokler olje ne bo delovalo. Torej ubijete žuželko. Nato izperite uho z mlačno vodo. Preverite, ali je žuželka končana. Če posamezni deli živali manjkajo, morate takoj iti k zdravniku. Vsekakor naj uho pregleda, da boste lahko izključili poškodbe.

Nikoli ne smete poskusiti odstraniti žuželke s pinceto ali drugim predmetom iz ušesnega kanala. S tem lahko žuželko pripeljete samo na ušesni kanal, v najslabšem primeru pa jo lahko tudi vstavite. Obstaja tveganje, da kršite vaš ušesa. .

Ali imate še kakšna vprašanja o izgubi sluha ali drugih tem? Vabljeni, da nas kontaktirate po telefonu. Naš usposobljeni strokovnjak za nego sluha Ponudite vam podrobne in ne vezavne nasvete. To je seveda brezplačno za vas.