Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

ušesni potni listi in otoplastike v sodobnih slušnih aparatih

V današnjem svetu sodobni slušni aparat ni le zelo lahek in majhen, ampak prinaša tudi neizmerno predstavo. Sodobne tehnologije omogočajo optimizacijo sluha s pomočjo slušnega aparata. Bolje izkoristite možnosti novih tehnologij, boljši bo vaš način poslušanja na koncu. Odločilni dejavnik je seveda moč zmanjšanja sluha na eni strani, na drugi strani pa tudi model slušnega aparata. Otoplastika se uporabljajo za slušne aparate HDO.

Kaj je otoplastika?

Otoplastika ni nič drugega kot neposredna povezava med ušesom in slušnim aparatom. Te otoplastike so bodisi povezane neposredno s zvočno cevjo ali trdno s ohišjem.

Otoplastiki zagotavljajo največjo varno državo slušnega aparata znotraj Auricle. V primeru, da imate izgubo sluha z visoko stopnjo, bo to bistveno naklonjeno okrepitvenemu učinku.

Ta vodnik smo povzeli za vas, v katerem lahko najdete vse informacije o otoplastiki. Naši strokovnjaki za slušne aparati so vam z veseljem zagotovili, da po telefonu zagotavljajo vezi in brezplačno. Z nami dobite priporočila in individualne nasvete za svoj popoln slušni aparat. Na ta način lahko v prihodnosti odlično obvladate vse slušne situacije. Na zahtevo se lahko dogovorite za naše strokovnjake za sluh neposredno po telefonu.

vaš posamezni ušesni odtis

Izguba sluha je individualna in vaše notranje uho z ušesnim kanalom je tako nedvomno kot vaš prstni odtis. To pomeni, da je vaša situacija edinstvena in jo je treba v skladu s tem preučiti in oceniti. Ste vedeli, da je vaš notranji ušes ali ušesni kanal tako edinstven? Zato je treba najprej narediti natančno natančen vtis na ušesne kanale, tako da otoplastika najde optimalno držanje v ušesih.

Da bi lahko izdelali otoplastiko individualno za vaš prihodnji slušni aparat, akustik prevzame tako imenovani vtis. Samo na podlagi tega lahko otoplastika, prilagojena ušesnemu kanalu, ki se potem resnično popolnoma prilega v uho.

Ustvarjanje otoplastike je ročno izdelano. Akustik uvaja maso silikona na del ušesnega kanala, v katerem je treba uporabiti otoplastiko. Silikonska masa se strdi v ušesu in tako akustik s tem vtisom dobi natančen vtis vašega ušesnega kanala. Z občutljivo kožo v ušesu pa material ne pride v stik. Naši akustiki delujejo tako previdno in rutinsko, da je postopek zanje popolnoma neškodljiv in neboleč. Na podlagi zmanjšanja je potem mogoče izgubiti vse podrobnosti vašega ušesnega kanala. Prava oblika šteje tukaj, ker v nasprotnem primeru vaš slušni aparat ne bo ostal tam, kjer bi moral biti. V večini primerov je otoplastika narejena v posebnem laboratoriju.

največje udobje pri nošenju slušnega aparata

Otoplastika je narejena iz silikona ali drugih plastike, kot je akril. Odločilni dejavnik je narava na eni strani, na drugi strani pa občutljivost vašega ušesnega kanala. Lastnosti materiala so različne, enake velja za stopnjo trdote.

Otoplastika trda ali mehka?

Otoplastika praviloma ostane v vašem ušesnem kanalu nekaj ur na dan. Da bi otoplastiko naredili čim bolj opazno, se uporabljajo tako mehki kot trdi materiali.

Včasih se zgodi, da povzročajo alergije, ki se uporabljajo za otoplastiko. V takih primerih lahko otoplastike celo pozlačite ali zasteknejo. Posledično s plastiko ni dati neposrednega stika kože. Thermotec in Neuacryl se pogosto uporabljata tudi kot plastika brez alergenov.

Najpomembnejše lastnosti potnih listov za slušne aparati so:

  • Visoka odpornost
  • toleranca s kožo
  • Fit

Otoplastična zaščita sluha

Ali ste vedeli, da ima otoplastika še eno možnost? Nošenje jih je mogoče nositi tudi kot individualno zaščito pred sluhom. Obstajajo celo posebne slušalke, ki služijo kot zaščita sluha na eni strani, na drugi strani pa se uporabljajo za posredovanje zvoka.

Otoplastika se uporablja tudi kot individualna zaščita za sluh, saj ponujajo boljše udobje kot običajne ušesne čepe. Poleg tega je zaščitni učinek veliko boljši.

Še posebej profesionalni glasbeniki, glasbeniki in druge profesionalne skupine, ki morajo biti sposobni razumeti zvoke in jezik, večinoma uporabljajo to individualno zaščito za sluh.

Otoplastika ne ponareja zvoka in frekvenc jezika in glasbe, kar na žalost pogosto velja za preproste materiale.

Tudi veliko moderatorjev na televiziji in radiu, slušalke cenijo kot otoplastike, pa tudi varnostne sile in novinarji. Torej je lažje slišati in razumeti jezik kljub hrupu v okolici. Cena za takšno otoplastiko temelji tudi na področju uporabe, cena pa je med drugim odvisna od gradiva.