Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Nenehno proizvajate ušesni vosek, čeprav se tega sploh ne zavedate. Vendar se nekateri zdijo to vitalno izločanje še posebej neprijetno. Zelo pogosto mnogi zato uporabljajo drastična sredstva, da se znebijo ušesnega voska in se osvobodijo njega.

Ali se zavedate, kako škodljiva pretirana higiena ušesa je lahko za vas? Veliko bolje je, če veste, kako lahko na zdrav način očistite ušesa. Zato priporočamo ta vodnik.

vaš ušesni vosek

Ušesni vosek vam služi predvsem za zaščito. Poleg tega je pravzaprav odgovoren za samo -čiščenje ušes. Zato je ušesni vosek zelo uporabna in pomembna telesna skrivnost. Doslednost ušesnega voska je tako lepljiva, ker lažje odstrani mrtve lase in mrtve kože prhljaja z ušesa. Ušesni vosek samodejno prevaža umazanijo na zunanji strani. Poleg tega ima ušesni sekretar dodatne negovalne nepremičnine, ki jih morda ne veste ničesar. Kot rezultat, vaša ušesa ostanejo prožna v notranjosti. To je pomemben pogoj za to naravno funkcijo čiščenja. Po eni strani se vaš ušesni vosek uporablja za čiščenje, na drugi strani pa ščiti pred glivičnimi okužbami in ima antibakterijski učinek.

Kaj lahko storite za preveč ušesnega voska

Ali imate občutek, da vaša ušesa proizvajajo preveč ušesnega voska? Ali obstaja možnost, da je naravno odstranjevanje moteno z ročno manipulacijo z ročno manipulacijo? V tem primeru se je v vašem ušesnem kanalu oblikoval čep. To je zelo naraven impulz, ki ga želite odstraniti iz ušesa. Vendar bi morali biti zelo previdni. Za to nista primerna niti plemstvo niti plemstvo niti sponko. Ti predmeti nimajo popolnoma nobenega mesta v ušesnem kanalu.

Nekaj ​​takega nikakor ni primerno za čiščenje ušes, sicer draži ali kršite svoj Eardrum . Vaš ušesni kanal je zelo občutljiva struktura, zato takšnih radikalnih metod čiščenja ne bi smeli uporabljati. V nasprotnem primeru lahko trajno poškodujete ušesa.

bombažni brisi in njihove slabosti

Ste že kdaj uporabili bombažni bris za čiščenje ušes? Potem se verjetno niste zavedali, da lahko v omejenem obsegu odstranite samo ušesni vosek. Čeprav so bombažni brisi razmeroma dobro oblazinjeni, jih nikoli ne smete vstaviti neposredno v ušesni kanal, ker lahko tudi oni dražijo občutljivo kožo ušesnih kanalov in po potrebi pritisnite ušesni vosek, še globlje v ušesni kanal. S tem postopkom se zato naklonite razvoju čepov. Poleg tega se lahko pojavijo boleči uho.

Ali so priporočena ušesa za čiščenje ušesa?

Mnogi ljudje vidijo ušesa kot dobro alternativo takšnim bombažnim brisom. Ušesne sveče so v obliki lijaka, tanke in dolge. Obljubljajo dobro čiščenje ušes z ustvarjenim vakuumom. Cilj naj bi bil, da je ušesni vosek sesan. Ta metoda zveni ugodno in verodostojno, vendar so ušesa le delno primerna za čiščenje ušes. Burns se lahko pojavi na ušesni skodelici in obrazu. Zelo pogosto se zgodi, da vroč vosek prodre v ušesni kanal. Tam je bobna krzna Neizmerno je poškodovan. Morda se zdaj sprašujete, kako lahko dejansko pravilno očistite ušesa.

Čiščenje samo do ušesnega kanala

Zadostuje za redno čiščenje ušes, če ušesni vosek odstranite le na zunanjem delu ušesne skodelice z vlažno krpo. Zadostujeta mlačno voda in bombažni bris. Kot smo že omenili, bi morali očistiti le do ušesnega kanala. S toplo vodo zmehčate izločanje.

Tako, da lahko ušesni vosek lažje teče in pobegne iz ušesnega kanala, lahko ga uporabite tudi mandljevo in oljčno olje, ki ga previdno segrejete. Lahko pa kupite posebne ušesne kapljice ali ušesne razpršila v lekarni.

Če je vaše uho že ustvarilo veliko ušesnega voska, bi morali videti zdravnika ENT. Takoj, ko ušesni vosek pride v stik z vodo, se samodejno nabrekne. Če se je vtič že pojavil, je najpozneje najpomembnejši v vašem ušesnem kanalu. Takšne čepe boste opazili, ko bodo ušesa začela srbiti. Lahko čutite tudi bolečino v ušesih. Takšen vtič v ušesu je pogosto povezan z rahlo izgubo sluha.

Čiščenje ušes je samo profesionalno in nežno pri zdravniku ENT. Če vaša ušesa proizvajajo veliko izločanja in imate veliko ušesnega voska, bi morali redno videti svojega zdravnika. Očistite ušesa ne samo znotraj ušesne skodelice v zunanjem območju, ampak tudi za ušesi. Za to zadostuje mlačna voda. Potem bi morali poskrbeti, da vse dobro posušite. Torej ne tvegate ušes.

Torej upoštevajte ušesni vosek kot koristno telesno skrivnost. To je bistveno za ohranjanje ušes in higieno. Zato ne poskrbite za pravilno skrb za ušesa in ne podcenjujte funkcije samo -očiščevanja.

zanimive informacije o ušesnem vosku

Evropejci imajo v ušesnem vosku povečano vsebnost maščob v višini 50 %. Ušesni vosek Evropejcev je zato razmeroma vlažen. V Azijcih je lokacija nekoliko drugačna, vsebnost maščob v ušesnem vosku je le 20 %. Doslednost je torej precej drobljiva.

Ali veste, zakaj je ušesni vosek grenki? Raziskovalci domnevajo, da je grenki okus dodatna zaščita pred žuželkami, tako da ne gnezdijo v ušesnem kanalu.

Otrok proizvaja bistveno več ušesnega voska kot odrasla oseba. To je tudi mehkejše. Poleg tega se barve ušesnega voska zelo razlikujejo. Barve vlažne oblike so lahko rumenkasto svetle rjave do temno rjave, ki so precej prašno-siva iz drobljene oblike.

V povprečju starejši ljudje in še posebej moški proizvajajo več ušesnega voska. To je pogosto vzrok za izgubo sluha, ker se potem zamaši ušesni kanal. Opazno izboljšanje ponuja profesionalno čiščenje pri zdravniku ENT.