Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

sluh za srednji ton: definicija

Pod -oblika senzorične izgube sluha tvori izgubo sluha na sredini. Medtem ko je srednje frekvenčno območje običajno najbolj občutljiv za poslušanje, je na tem področju izguba sluha zaradi izgube sluha. Če se pojavi v kombinaciji z izgubo zaradi visoke ali nizko zvoka, obstaja širokopasovna izguba sluha . Kombinacija izgube sluha se običajno pojavi z naraščajočo starostjo.

Vzroki za izgubo sluha

Pojav izgube sluha v srednji toni je posledica težav v notranjem ušesu, natančneje v zvočnem polžu (Cochlea). Tako je vrsta srca ena izmed sluh za notranje ušesa . Na srednjem območju zvočnega polžev senzorične celice las umrejo izgubo sluha, kar sproži simptome. Sluh srednjega tona je posledica procesov dedovanja , ki upravičujejo zgodnji pojav in nenehno poslabšanje izgube sluha.

simptomi: prepoznajte izgubo sluha v sredini

Simptomi, ki govorijo za sluh sredine, so v vsakodnevni komunikaciji razmeroma hitro jasni. Prizadeti vse težje razumejo jezik , tudi brez hrupa v ozadju. Simptomi se ne nanašajo na globino in visoke tone, ki jih je mogoče slišati. Sluh srednjega tona se lahko razvije zaradi nenehnega poslabšanja do do gluhosti, ki meji na izgubo sluha. Praviloma sta enako prizadeta oba ušesa.

Diagnoza: Kako se diagnosticira izguba sluha?

Za smiselno diagnozo se uporabljajo tako leče kot subjektivni testi. Slednje je mogoče izvesti le, če lahko bolniki dajo povratne informacije, ki jih bodo slišali. V skladu s tem niso zelo primerni za otroke in dojenčke. Objektivni testi določajo grad in izvor okvare sluha. Ustvarjanje avdiograma ponuja informacije o prizadetih frekvenčnih območjih.

Srednji ton Audiogram slinje

V avdiogramu je razvidno, da bolnik v visokem in globokem frekvenčnem območju beleži dovolj sluha. V segmentu srednjega tona je na drugi strani mogoče opaziti jasne okvare na podlagi odpadkov krivulj. Audiogram lahko torej pritegnete na srednjo izgubo sluha.

Zdravljenje izgube sluha v sredini

ni ozdravljivo . To je predvsem posledica dejstva, da obstaja degeneracija senzoričnih celic las, kar je nepopravljivo. Prav tako ni mogoče preprečiti poslušanja srednjega tena, kot je to primer pri večini drugih vrst izgube sluha. S pomočjo slušnih aparatov pa je mogoče doseči izboljšanje simptomov: slušni aparati okrepijo oslabljeno frekvenčno območje in tako omogočajo vsakodnevno razumevanje jezika.