Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Če ne prilagodite običajnega slušnega aparata, ki se prevaža za uho ali v ušesu, se lahko uporabi dostop do poslušanja prek slušne naprave za kostno prevodnost. Za koga so naprave za prevodnost kosti primerne za to, kako deluje zvočni prenos brez udeležbe notranjega ušesa, ki jih oblikuje in kako je mogoče otroke omogočiti brez vsadka, je mogoče najti v tem članku.

slušni aparat za prevodnost kosti: območja uporabe

Na eni strani se slušni aparat za prevodnost kosti uporablja, če anatomsko vzpostavimo pritrditev slušnega aparata za ali v ušesu zaradi deformacije ali pomanjkanja ušesne skodelice ne more biti izvedljivo. Po drugi strani je zvočna izguba sluha , na primer zaradi deformacije ali pomanjkanja verige kostnic ali otoskleroze, pa tudi enostranske otrplosti. V primeru takšne poškodbe sluha so prizadeta zunanja ali srednja ušesa, ki blokirajo posredovanje zvoka na senzorične celice notranjega ušesa. Kot rezultat tega je potrebna rešitev, ki na drugačen način stimulira slušni živec, in sicer s kostno črto.

Slušni aparati za prevodnost kosti: Funkcionalnost

Slušne aparate zračnih cevi vzamejo zvok čez mikrofon, ga obdelajte in nato porabite čez zrak v ušesnem kanalu s poslušalcem. Slušni aparat za kostno prevodnost na drugi strani uporabljajo naravno sposobnost človeške kosti, da vodi zvok, da uresniči zvočni prenos z vibracijo . Na mastoidu je tesen stik ali pritisk naprave - izboklina za ušesom - je možno, ker omogoča prenos vibracij v notranje uho.

Postopek je natančnejši, kot sledi: zvok se beleži prek mikrofona, pretvori v električne signale in posredova zvočnemu procesorju. Slednji obdeluje signale, odvisno od njegovih nastavitev. Namesto poslušalca se rezultat zdaj prenese na pretvornik, ki naredi prenovljeno preobrazbo. Izdelek: vibracije.

Vibracije se prenesejo v kost, ki zvok uporablja na notranje uho. Srednje uho se tako izogibajo in primernost slušnih pripomočkov za kostni cevovod za pogovore o zvočni prevodni prevodni pogovori in poimenovanje naprav je upravičeno. V notranjem ušesu se signali posredujejo v možgane, kar na koncu po dešifriranju signalov poteka sluh.

Slušni aparat za prevodnost kosti: gradbeni obrazci

Kot pri vseh vrstah slušnih aparatov obstajajo tudi različni modeli za slušni aparat za prevodnost kosti, od katerih ima vsaka prednosti in slabosti. Katera varianta je primerna za vas, osebno je mogoče oceniti le na podlagi posameznih občutkov in potreb, vendar dobite pregled nad razpoložljivo obrabo.

Slušni aparat za prevodnost kosti: očala

Očala s slušnim aparatom kosti so razmeroma uporabniku prijazna oblika slušnega aparata kosti. Večinoma pride do pritrditve slušnega sistema na oklepaje očala prek klikne sistemov . V skladu s tem se lahko po le majhni spremembi očal zažene hitro in enostavno. Na voljo so slušna očala, v katerih je slušni aparat trdno zasidran v modelu očal. Očala je treba namestiti samo za uporabo. Tu je še posebej pomembno potreben pritisk, s katerim morajo očala ležati na lobanji, da se zagotovi prenos zvoka. Gre za subtilno, nezapleteno rešeno in odbitno obliko slušne podpore, vendar se pojavi prikrajšanost, saj je ta varianta smiselna le s hkratnim slabim vidom. Za ljudi, ki so v določenih situacijah odvisni le od vizualne pomoči, je torej trdno slušno steklo manj.

Slušni aparat za prevodnost kosti: slušalke

Slušni aparat za prevodnost kosti je na voljo tudi v obliki slušalk. S to konstrukcijo je slušni sistem nameščen v likanju slušalk, kar pomeni, da samodejno leži na glavi. Tukaj, tako kot pri slušnem steklu, piše: oblecite in poslušajte! Zaradi prilagodljivosti se lahko slušni aparat individualno prilagodi na glavi. Možnost hitrega navzgor in navzdol se poveča tudi prijaznost do uporabnika . Vendar ena pomanjkljivost kaže, da je pretirane slušalke običajno težko nositi nad slušalkami.

slušni aparat za prevodnost kosti: zalepiti

Slušni aparat za kostno prevodnost za lepljenje je pritrjen neposredno na kožo za ušesom, ki je v primerjavi z zgoraj omenjenimi modeli jasno na voljo na lobanji. Zvočni procesor je pritrjen na adapter za lepilo, ki omogoča sluh na osnovi vibracij. Ta konstrukcija slušnih aparatov kostne prevodnosti je še posebej primerna za otroke ali dojenčke, ker ne potrebuje operacije, zahteva malo nadzora med nošenjem in jo je mogoče preprosto preizkusiti. Poleg tega je tveganje za deformiranje kosti lobanje med rastjo bistveno manjše.

Heard Concuction Heard Hudiča: trak

frontalni ligamenti so tudi zlasti za otroke, , saj veljajo za nežne, ne stojijo na poti otroških iger in se zato izkažejo za praktičnega vsakdanjega spremljevalca. Vendar je treba opozoriti, da lahko pritisk pritiska privede do tlaka in glavobola in da je lahko trak za glavo prenosljiv le za časovno omejeno obdobje ali ga je treba redno spreminjati v položaju.

Slušni aparat za prevodnost kosti: vsadek (baha)

Najbolj zapleten izbor med slušnimi aparati iz kostne prevodnosti je slušni aparat "delno implantiran", tudi baha (= Slušni aparat, zasidran kosti >)
. Med zahtevanim posegom se titanov vijak vsadi neposredno v kosti lobanje, na katerega bo v prihodnosti pritrjen slušni procesor. Zvočni valovi absorbirajo procesor in se pretvorijo v vibracije, ki se prenesejo na vijak iz titana. S pomočjo kostne črte pride do prenosa vibracij skozi vijak na notranje uho.

Implantat je še posebej primeren za zelo močan zvok, ki vodi sluh za sluh, saj menjalnik, ki ga povzroča koža, ni več potreben. Rezultat: boljša kakovost sluha s povečano količino in varčevanje z energijo.

Slušni aparati za prevodnost kosti: stroški in subvencija

Slušne pripomočke za prevodnost kosti, ki niso implantirani , so pod skupnimi subvencijami za slušne aparate za pravno zavarovane osebe. Torej obstajajo pavšalni zneski za predpostavko o stroških, ki jih lahko zahtevate posamezno od ustreznega zdravstvenega zavarovanja. V primeru implantacije se na drugi strani prevzamejo celotni stroški delovanja in vsadka na delu zavarovalnega ponudnika. Predhodna odobritev je predpogoj za to.