Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

Pri otrocih je zmanjšanje sluha med najpogostejšo prirojeno senzorično motnjo. Približno 170 milijonov otrok je prizadetih po vsem svetu. Otroški slušni aparati lahko popravijo situacijo in morda negativne posledice poslušanja omejitev za razvoj mladostnikov. Vsebujejo nekaj posebnih lastnosti, zaradi katerih so primerne za spremljanje otroškega življenja.

Izguba sluha/izguba sluha pri otrocih

V primeru izgube sluha slušni aparati niso pomembni samo na področju zaslišanja. Aktivni pregled okolja je izredno pomemben za otroški razvoj, tako jezikovno kot družbeno. V ta namen je treba razumeti predvsem interakcijo z drugimi kot orientacijo v svetu in razvoju otrok. Vezi in odnosi, ki tvorijo čustveno osnovo osebnega razvoja za mladostnike, so povezane tudi z (jezikovnim) stikom s soljudi. Poslušanje je torej pomemben del pri podpori omenjenih procesov, zato je treba omejitve pri poslušanju obravnavati zgodaj, če je mogoče. Slušne okvare se običajno dobro zdravijo s slušnimi aparati ali v redkih primerih z vsadki in pomagajo otrokom, da postanejo nezapleten potek svojega otroštva.

Kdaj otrok potrebuje slušni aparat?

Če želite odgovoriti na to vprašanje, je treba plačati možnim znakom prvih znakov, ki kažejo na zmanjšanje sluha. To vključuje redke objave, pomanjkanje zanimanja za akustične dražljaje, kot so glasba, glasno govorjenje, neuspešno zastrašujoče z glasnimi zvoki. Dojenčki so tudi presenetljivi, če ne iščejo virov hrupa. V teh primerih je treba razjasniti, ali je potreben otroški slušni aparat. Slušni testi se izvajajo hitro in neboleče v obliki poslušanja pregledov za diagnozo. Tukaj sta določena vrsta in stopnje izgube sluha, ki bodo izpeljali ustrezne intervencije, s katerimi je poslušanje podprto in zagotovljeno udobje.

otroški slušni aparati

Na splošno se

priporoča za otroke in mladostnike, mlajše od 16 let. Ti so močno zgrajeni, prah in vodoodporni, pa tudi natančno narejeni, da bi zdržali izrazito telesno aktivnost mladih prevoznikov. Široka paleta različnih barv prispeva k povečanju izkušenj z občutkom. V najboljšem primeru je na napravo pritrjen tudi zaslon stanja za poenostavljeno delovanje staršev.

Potrebnost sluha se spreminja s šolo na šoli, saj je treba za zagotovitev celostnega sodelovanja v interaktivnem okolju v šoli zagotoviti razumevanje jezika v različnih slušnih okoljih. Otroški slušni aparati morajo prepričati tako v razredu kot na šolskem dvorišču in omogočiti uspešno učenje, pa tudi vzpostavitev stikov. V šolskem sektorju lahko dodatni dodatki dodatno povečajo otrokovo neodvisnost in prožnost.

slušni aparat za prevodnost kosti za otroke

Če ne morete uporabiti prilagoditve običajnega slušnega apara HDO, so slušni aparati iz kosti še en način za poslušanje otrok. Na eni strani so na voljo naprave za prevodnost kosti. S temi je na kožo za ušesom pritrjen adapter za lepilo, na katerem je pritrjen zvočni procesor. Za to obliko ni potrebna nobena operacija niti se poveča tveganje za deformacijo lobanje. Po drugi strani se otroci pogosto uporabljajo pri otrocih, ki so se v otroški igri in pri premikanju izkazali za uporabnikom. Vendar se je treba predolgo izogibati praznjenju, da se prepreči tlačne točke.

COCHLEA Implantat pri otrocih

Kljub precej redkemu pojavu se kochlejski vsadki se uporabljajo tudi kot slušna rešitev za otroke, pod pogojem, da so določena območja ušesa že preveč poškodovana oz da nošenje običajnega slušnega aparata iz drugih razlogov ni mogoče. Kohlejski vsadki se lahko uporabijo, tudi če so poškodovane lasne celice ali notranja ušesa. Vstavljanje vsadka je celo priporočljivo v mladosti, saj so obeta za učenje trdnega sluha in standardno prijazen otroški razvoj tako obetaven. Vendar je to nepomembno kirurško posredovanje, v katerem se lahko pojavijo zapleti in ki jih je zato skrbno upoštevati.

razlika med otroškimi in odraslimi modeli

Tehnično so slušni aparati za otroke in odrasle zelo podobne, saj so otroški slušni aparati poenostavili delovanje. Zaradi izrazitejšega gibanja in posledično so slušni aparati za otroke še posebej močne in proti vodi in prahu. LED oglasi tudi poenostavijo delovanje staršev in spodbujajo priložnost, da prevzamejo odgovornost otrok. Drugo razlikovanje je prikazano v zasnovi: Otroške slušne aparate je običajno mogoče izbrati iz barvne barvne palete, da se poveča sprejemanje v starostni skupini in zaščiti občutljivo otroško kožo iz hipoalergenskih materialov. Navsezadnje je otroška ključavnica pogosta za predal za baterijo.

otroški slušni aparati stroški

Stroški otroških slušnih aparatov se močno razlikujejo glede na model in obseg funkcij. Hitro je mogoče pričakovati s ceno več kot 700 EUR na uho. Vendar je treba upoštevati, da zakonske zdravstvene zavarovalnice prevzamejo znesek do 786,86 EUR na uho, včasih obstaja tudi celostna predpostavka stroškov. Najbolje je, da o zneski prenosa stroškov bolj neposredno izvedete od svoje zdravstvene zavarovalnice.

akustični slušni aparat za otroke

Če sumite na zmanjšanje sluha pri otroku, bi morali čim prej videti zdravnika, da bi dosegli gotovost. Če je sum potrjen, se je treba spoprijeti z oskrbo z ustreznimi slušnimi aparati. Za izbiro, prilagajanje in postavitev slušnih aparatov pri otrocih, pedakustiki . Strokovnjaki za nego sluha, specializirani za otroke in mlade, poznajo otrokove slušne organe in potek razvoja in se zdravijo z empatijo in otrokom, prijazno delovno gradivo. Vredno je iskati pedačo v bližini, za katerega imate samozavest vi kot vaš otrok, saj so zaradi nenehne rasti pogosti obiski strokovnjaka.