Die Induktionsspule im Hörgerät

Kaj je indukcijska tuljava v slušnem aparatu?

Kohlejski vsadek (CI) ali običajni slušni aparat pomeni ogromno pomoči za osebo s slušnimi težavami. Tudi v akustično zahtevnih situacijah ti tehnični dosežki omogočajo boljše razumevanje jezika in okolice . Na ta način je lažje, da zadevna oseba še naprej aktivno sodeluje v življenju. Obstajajo CIS in popolnoma digitalni slušni aparati, ki so opremljeni z veliko različnimi sodobnimi funkcijami. Te funkcije omogočajo, da v vsakodnevnih slušnih situacijah filtrirajo moteče zvoke . Rezultat: prijetnejša izkušnja poslušanja, brez hrupa.

Vendar lahko v javnem prostoru vedno obstajajo razumevajoče težave, na primer, ko se prek sistema zvočnika sliši lokacija dogodka. Tudi tukaj je zdaj dobra rešitev, če slušni aparat vsebuje tako imenovano indukcijsko tuljavo ali T-tuljavo . Prenos zvoka je nato onesnažen z manj hrupa v ozadju in manj odmev.

Pomen induktivnega slušnega sistema

Glasbeni ali jezikovni signali se lahko prenašajo z induktivnim slušnim sistemom. Prenos je brezžično na slušni aparat ali na ustrezen vsadek Cochlea z ustvarjanjem elektromagnetnega polja s tako imenovano zanko obroča v induktivnem slušnem sistemu. nato tuljava T v CI ali slušni aparat in prevede v ustrezne tone za poslušalca

Najbolj sodobni zvočni sistemi vsebujejo tako induktivni sistem. Najdete ga na primer v naslednjih napravah:

  • Loudspeaker
  • Ojačevalnik
  • mešalnik
  • mikrofon

V mešalniku se jezik ali glasbeni signal pripravi in ​​prenese v ojačevalnik z indukcijsko zanko. V induktivnem slušnem sistemu se signal zdaj ne prenese na zvočnik, ampak na povezan obročni kabel , ki je položen po sobi. Kabel nato sobo dobavi z zvočnimi signali.

Vsi ljudje, ki so znotraj tega območja zanke obroča, lahko nato v ustreznem slušnem aparatu ali ciljanju ali ciljanju prejemajo zvočne signale prek T-tuljave. sobe, opremljene z indukcijskimi zankami, so označene z ustreznimi simboli . Nemško združenje voditeljev Hearning ponuja dober pregled prostorov z induktivnimi slušnimi sistemi v bližini na svoji domači strani.

Uporaba T-Coil

Veliko slušnih aparatov ali kohlejskih vsadkov že ima vgrajeno T-tuljavo. Lahko se aktiviramo bodisi z gumbom za izbiro programa ali s nagibno stikalo . Zdaj so jezikovni ali glasbeni signali prav tako slišni, kot so jih mikrofon odstranili in posneli. Če signal ni razumljiv, se je treba posvetovati s slišati akustično

Torej spet sodelujete v družbenem življenju!

Glasovni prenos z uporabo tuljave T deluje brezžično. Ta tehnologija prenosa je edina celotna tehnologija proizvajalca in se uporablja tako za vsadke Cochlea kot za slušne aparate . Ljudem z izgubo sluha omogoča, da sodelujejo v družbenem življenju v javnem prostoru. Drobna tuljava potrebuje malo prostora v slušnem aparatu, tako da je z njo opremljati majhne slušne pripomočke IM-ušesa.

Kjer koli so nameščeni induktivni slušni sistemi, lahko komunikacijsko oviro premagate prek integriranega T-tuljave. Zahvaljujoč slušni aparati, opremljenem s tuljavo T, ni nič več na poti obiska kina ali gledališča ! Ustrezni dogodki so spet akustično popolnoma zaznani. Prav tako ni več težav na letališču , v železnici ali v supermarketu , ker so včasih nameščeni takšni slušni sistemi.

Akustično problematične situacije vključujejo tudi dolge razdalje do izhodnega signala, glasnega hrupa ali slabe akustike v sobi. Če je nameščen induktivni slušni sistem, se te težave nekoliko zaobidejo. Zato je smiselno vprašati , preden obiščete dogodek , ali obstaja induktivni slušni sistem in ali je vklopljen.

Vprašanja in odgovori o induktivnem slušnem sistemu

Ali obstajajo moteči dejavniki, ki onemogočijo prejem induktivnega slušnega sistema na slušnem aparatu?

Kako dobro poslušanje v sobi z induktivnim slušnim sistemom neposredno deluje na to, kako uporabljate in nastavite to tehnologijo.

Ali je res, da je v skandinavskih državah in v Veliki Britaniji več induktivnih sistemov kot v Nemčiji?

Da, to je prav, ker so domači najbolj znani proizvajalci ojačevalcev doma, na primer v Veliki Britaniji in Švedskem. Za takšne naprave obstaja velik trg. V Nemčiji na drugi strani nimamo niti enega producenta . Poleg tega sta Skandinavija in Velika Britanija na splošno še napredovala pri reševanju fizičnih omejitev. Tukaj Nemčija še vedno zaostaja z razvojem. Vendar pa obstaja revidiran standard za gradnjo brez pregrade, ki določa zahteve, kako naj bodo javne zgradbe opremljene s pregrado.

Kako lahko reagiram, če na lokaciji dogodka ni induktivnega slušnega sistema?

Poleg induktivnega slušnega sistema sta za prenos na voljo tudi dve drugi možnosti: prenos s infrarot ali s funk . Običajno se v tem primeru uporabljajo slušalke. Če imate rahlo izgubo sluha, lahko odstranite slušni aparat in namesto tega nataknete slušalke . Če pa trpite zaradi srednje do visoke izgube sluha, potem indukcijske zanke vratu . V idealnem primeru uporabljate svoje, včasih pa tudi organizatorji ponujajo tako zanke vrat.

Kako izrazito je zavedanje induktivnih slušnih sistemov in izguba sluha v javnosti?

Ljudje, ki se niso težko slišati, se lahko pogosto postavijo v situacijo oslabljenega sluha. Zelo pogosta domneva je, da bi dobri sistemi zvočnikov že zmanjšali velik del težav s sluhom. Seveda to ni tako. Zainteresirani zunanji sodelavci lahko dobijo precej dober vtis o težavah, s katerimi se primeri zaslišanja pogosto soočajo s primeri sluha. Ti primeri zaslišanja nato simulirajo poslušalne vtise v različnih težkih situacijah.