ICP Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

Delovna mesta z velikim onesnaževanjem s hrupom, ki nosijo zaščito pred sluhom. Vendar pa je nošenje slušnih aparatov pod zaščitno orientacijo zaradi zaščite sluha prepovedano za osebe, ki jih oslabi sluh. Če pa se slušni aparat odstrani, se pojavijo nove nevarnosti, na primer pomanjkanje dojemanja opozorilnih signalov ali govorjenja. Rešitev za nastalo dilemo: slušni aparat ICP.

ICP Območja za uporabo slušnih aparatov

ICP slušni aparat služi predvsem na to, da se slišijo za zaščito sluha na na delovnih mestih z visokim onesnaževanjem hrupa in enako visokimi varnostnimi zahtevami . Osebna zaščitna oprema v obliki zaščite sluha je obvezna za takšno delo. Vendar pa pod njihovo zaščito sluha ni dovoljeno nositi običajnega slušnega aparata. To je posledica dejstva, da nevarnosti za zaslišanje ni mogoče izključiti pri nošenju slušnih aparatov in zaščite pred sluhom. Da bi zaščitili zaslišanje delavcev in za izpolnitev varnostnih zahtev, poteka uporaba slušnih aparatov ICP.

Predpogoji za slušni aparati

ICP stoji za izolacijsko komunikacijsko plastiko in opisuje funkcijo slušnih pripomočkov: izolirajo hrup v okolici, hkrati pa zagotovijo, da opozorilni signali in jezik ostanejo slišni . Osnovni pogoj za zagotavljanje zaščite sluha s hkratnim razumevanjem jezika je selektivna okrepitev izbranih frekvenc. Poleg tega mora biti nastavljen program na delovnem mestu, ki preprečuje zvočno okrepitev ob sluh -pomanjkljivem obsegu in vključuje jasno ločitev jezika in hrupa.

ICP Slušni aparati stroški

Stroški, ki nastanejo za nabavo slušnega apara ICP za uporabo na delovnem mestu, so zajeti v trgovinski zvezi in logistiki blaga, če so izpolnjene določene zahteve. Osnovna zahteva je, da mora že obstajati poklicna izguba sluha.