Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Ali lahko preventivno ali v primeru obstoječe izgube sluha, usposabljanje sluha pa lahko prispeva k izboljšanju sluha ali prepreči izgubo sluha kot tudi njegov progresivni postopek . Ki spodbuja esencialni živec roga za slušni proces, če ga ne spodbujajo z zadostnimi slušnimi dražljaji. Tako stimulacija usposabljanja za sluh zagotavlja, da zvočni živec ostane aktiven in izguba sluha se ne utrdi. Zaslišanje se lahko usposablja tudi, kadar se obračuna slušni aparat, ker to povzroči tudi spodbujanje sluha in izboljšuje razumevanje in poslušanje z okrepitvijo poslušanja.

Poleg sluha ima tudi možgani tudi ključno vlogo v slušnem procesu. Kot rezultat tega je slednje prav toliko pozornosti pri usposabljanju sluha. Praktično je, da se ustrezne vaje izvajajo vsak dan in že z majhnim časom. Rezultati so za to še toliko bolj impresivni, saj s treningom možganov in sluha tako krvni obtok in kognitivna fleksibilnost

Če sumite na škodo na sluhu, se v vsakem primeru dogovorite za sestanek s strokovnjakom za zvok, da ohranite ustrezno oskrbo in preprečite poslabšanje. Namesto tega je slušno usposabljanje mogoče razumeti kot dodaten ukrep ali preprečevanje, ne kot edina terapija.

vaje za sluh treninga

Najlažji način je redno poslušanje, ko je vključen v vsakdanje življenje kot sestavni del vsakdanjega življenja. Ker velja naslednje: več treninga, boljši je učinek. Praktični stranski učinek je povečanje sposobnosti koncentracije.

Obstajajo različne vaje, ki jih je mogoče uporabiti med ali na zelo ciljno spodbujanje sluha in možganov.

Preberite

Glasno: Preberite se glasno in poslušajte svoj glas. Vdihnite in spremenite zvok svojega glasu. Morda se na začetku sliši čudno in se morda na začetku počuti nenavadno, vendar pomaga natančno zaznati različne zvoke in jih razlikovati drug od drugega.

Poslušajte : To vajo je treba izvesti z zaprtimi očmi, ker to vzbuja pozornost. Poskusite zajeti vsak hrup na svojem območju akustično in se identificirati, če je mogoče. Cilj je plačati posebej tihe zvoke, ki jih običajno ne slišimo.

Musik : Tudi ljubljeno poslušanje glasbe je mogoče povezati s treningom sluha. Če želite to narediti, preklopite na glasbo ali radio in se premaknite po sobi. Osredotočite se na to, kako se hrup spreminja, medtem ko spreminjate vaš položaj. Enako preizkusite z različnimi zvezki ali na večji razdalji, na primer iz druge sobe. Kaj točno je v vaši najljubši pesmi? Kateri inštrumenti se uporabljajo v pesmi? Presenečeni boste nad tem, koliko podrobnosti je še vedno mogoče odkriti v dobro znanih pesmih.

Ostanite v gibanju : Gibanje je dobro za vaše telo, to ste zagotovo že vedeli. Vendar pa se mnogim ne zavedamo: koristi za sluh enako koristijo od telesne aktivnosti. Ker gibanje spodbuja pretok krvi do celotnega telesa, vključno z notranje uho in kohlejo, ki ima pomemben delež slušnega procesa. Za to vam ni treba opravljati napornih fitnes vaj, tudi rahlo gibanje vam sproži krvni obtok in s seboj prinaša želene prednosti. Poiščite nekaj, v čemer uživate, ker se v najboljšem primeru premikate vsak dan in naredite nekaj dobrega za svoje telo in um.

joga : Joga kot posebej koristen šport združuje trening telesa, uma in duše. Poleg gibalnega vidika bi morale nekatere poze imeti tudi dodaten pozitiven vpliv na sluh. Med napetimi vajami se lahko telo osvobodi strahu in stresa, kar izboljša cirkulacijo in živčno delovanje. Tinitus lahko učinkovito zdravimo tudi s prakso, ki zmanjšuje stres.

Meditacija : Ali je lahko malo tišja? Potem je meditacija sredstva za številne namene! Poleg impresivnih zdravstvenih prednosti, kot sta uravnavanje krvnega tlaka in stresa, koncentrirana sprostitev spodbuja tudi njegovo sluh. Meditacija je usposabljanje najvišje pozornosti, ki na eni strani vpliva na krvni obtok možganov, kar posledično predstavlja velik delež poslušanja, po drugi strani pa je poslušanje lahko izrecno usposobljeno. Vedno opozorite od telesa do zvokov, ki vas obdajajo. Vzemite ga na ciljno, vsako majhno podrobnost, podobno kot vaja v Lauschu. Stanje najvišje koncentracije, ki jo dosežete v meditaciji, vam bo pomagalo.

Vaje za dihanje : Ali v jogi ali med meditacijo zavestno dihanje in ciljane vaje za dihanje pomagajo obogatiti kri s kisikom. Kot rezultat, lahko dosežemo tudi izboljšan pretok krvi v uho in s tem izboljšanje sluha.

Voice Focus : Kdaj ste zadnjič kaj prebrali? Verjetno je spet čas, saj lahko tukaj zlahka združite vsakdanje življenje in poslujete trening. Zaprite oči, medtem ko se sedanja oseba prosto giblje v sobi in bere iz vaše najljubše knjige, časopisa ali bloga MyseCondear. Iz katere smer prihaja glas? Kako se spreminja zaznavanje glasu? Zabavna in učinkovita praksa poslušanja smeri.

Uganka in igrajte : Večina jo pozna iz tabele staršev ali starih staršev - dobro znane križanke. Dejansko uganke učinkovito spodbujajo možgane, ne glede na to, ali besedna mreža ali logična uganka, in lahko tudi spodbujajo slušni proces. Uspeh se zgodi, ko je vsaj enkrat na teden, boljši, a boljši vsak dan, zmeden. Če raje uporabljate igre s kartami, lahko to storite tudi. Glavna stvar je, da je zabavno in ga je mogoče redno vključevati v vsakdanje življenje. Pozitiven stranski učinek iger je socialni stik, medtem ko se um skupaj izostri. Izguba sluha lahko privede do hrbta in osamljenega od prizadetih, igričnih večerov ali tekmovanj v puzzle.

Preprečite težave s sluhom

usposabljanje sluha je možnost preprečevanja izgube sluha ali preprečevanja poslabšanja obstoječega zmanjšanja sluha. Vendar samo to ni dovolj: pomembno je, da zaščitite sluh pred škodljivimi vplivi. Naslednje smernice vam bodo pomagale zaščititi sluh:

  • Izogibajte se poslušanju čiste glasbe, ker lahko nepopravljivo uniči vaše lasne celice. Dajte zmerno glasnost in tudi najbolje zmanjšati trajanje zvoka.
  • Kdor dela na glasnih delovnih mestih, je boljši za primerna zaščita sluha , tako da se škoda ni manifesta. < /li>
  • Učinkovitost sluha je treba redno preverjati, da takoj reagiramo na spremembe.