Hörgeräteversorgung | MySecondEar

dobava slušnega apara

Ponudba slušnega apara je pomembna tema, saj lahko optimalna dobava slušnega apara pomaga ljudem s težavami s sluhom, da se bolje spopadejo s svojim vsakodnevnim življenjem in povečajo kakovost življenja.

Obstajajo različni načini, kako lahko ljudje v Nemčiji pridejo do slušnih aparatov. Najprej obstaja možnost pridobitve slušnih aparatov pred zakonskim zdravstvenim zavarovanjem. Pogodbeno regulirane donacije zakonskih nemških zdravstvenih zavarovalnic lahko znašajo do 1.700,00 EUR (vključno z Ear Pass) za dve zaostanki. In po potrebi za vas skoraj brezplačno*Če želite slušni aparat, ki ustreza samo zahtevam zakonskih zdravstvenih zavarovalnic.

(*Samo zakonsko dodatno plačilo v višini 10,00 €/slušni aparat bi bilo treba plačati tukaj, če ne bi bilo izvzetje).

Medicinska merila za določitev izgube sluha z zdravnikom ušesa, nosu in grla z zasebnim zdravstvenim zavarovanjem so enaka kot v zakonskem zdravstvenem zavarovanju. Vendar pa obstajajo pomembne razlike v zneskih povračila. Te so v celoti odvisne od individualno dogovorjenih pogodb med vami kot zavarovancem in zasebnim zdravstvenim zavarovanjem. Običajno lahko najdete več informacij o znesku povračila v vaši pogodbi, na spletni strani zavarovalnice ali pri osebnem svetovalcu za stranke ustrezne zdravstvene zavarovalnice.

Pomembno je, da ljudje s slušnimi težavami skrbijo za oskrbo s slušnim aparatom v zgodnji fazi, saj lahko zgodnje zdravljenje pomaga pri dlje časa. Poleg tega lahko slušni aparati pomagajo tistim, ki so prizadetim bolje sodelovali v družbenem življenju in povečali njihovo kakovost življenja.

Za pridobitev optimalne oskrbe s slušnim aparati je pomembno, da se prizadeti dobro obveščajo in po potrebi izkoristijo individualne nasvete. Na trgu je zdaj veliko različnih slušnih pripomočkov, ki se razlikujejo po njihovih funkcijah in cenah. Zato je smiselno pridobiti nasvet akustičnega slušnega amostika ali ENT zdravnika, da bi našli slušni aparat, ki je najprimernejši za individualne potrebe.

Pomembno je tudi, da se slušni aparati redno preverjajo in prilagodijo, da se zagotovi optimalne zmogljivosti. To lahko stori akustik s slušnim aparatom, ki je na voljo tudi za vprašanja in težave.

Na splošno lahko rečemo, da obstajajo različni načini, kako priti do slušnih aparatov in izboljšati oskrbo s slušnim aparatom. Pomembno je, da v zgodnji fazi poskrbite za oskrbo s slušnim aparatom in ugotovite dovolj, da najdete slušni aparat, ki je najbolj primeren za posamezne potrebe. S pravo oskrbo s slušnim pripomočkom lahko zaslišanje ohranimo dlje in kakovost življenja prizadetih je mogoče bistveno izboljšati.