Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Kako dobim slušni aparat?

Če obstaja sum, da je slišati šibkost, je najbolje, da se zgodaj odpravite k ušesu, nosu in grlu (ent). Izveden je preskus sluha, vzrok in stopnja izgube sluha se določita in preverita primernost ušes za slušne aparate. Če je določena izguba sluha, boste od zdravnika prejeli uredbo o slušnem aparatu.

Za kaj je ureditev slušnega aparata potrebna za?

Uredba o slušnem aparatu je podobna medicinskemu receptu in vam daje pravico, da prejmete dodatno plačilo za vaše slušne aparate s strani zdravstvene zavarovalnice. Dokaz zdravstvene potrebe naprav je osnovna zahteva za prevzemanje stroškov. Za brezplačni preskus sluha, izbiro slušnega aparata in preskusnega prevoza, še vedno ni potrebna uredba, le pri obdelavi nakupa. Vaš akustik za zaslišanje bo prevzel obračun z zdravstveno zavarovalnico. Vsekakor morate z zdravstvenim zavarovanjem vnaprej razjasniti, ali je vaš akustik za slušni aparat naveden kot pogodbeni partner. Tako se izognete presenetljivim zapletom v subvenciji.

Kakšni so pogoji za ureditev slušnega aparata?

Uredba o potrebi po dvostranskih slušnih aparatih je v " Smernice Zveznega skupnega odbora za odlok AIDS -a v pogodbeni zdravstveni oskrbi " Določena merila:

  • Izguba sluha najmanj 30 decibelov na boljšem ušesu mora biti na voljo v vsaj eni preskusni frekvenci med 500 in 4000 hertz.
  • Stopnja razumevanja ne sme biti jezikovna avdiometrično - na boljšem ušesu in s slušalkami v monosiliranem testu Freiburg s 65 decibeli - ne več kot 80 %.

Za oskrbo z enim prelomnico je treba izpolniti naslednje zahteve:

  • Izguba sluha slabega ušesa mora biti vsaj 30 decibelov v preskusni frekvenci med 500 - 4000 Hertz.
  • Stopnja razumevanja morda ni podvržena avdiometrično - na slabšem ušesu in s slušalkami v testu monosiliranja Freiburga pri 65 decibelih.

za druge vrste slušnih aparatov, vključno s slušnimi pripomočki za prevodnost kosti, meril za odstopanje.

veljavnost urejanja slušnega aparata

Praviloma je za primarno nego potrebna samo uredba slušnega aparata. Če prejmete takšno potrdilo, velja za šest mesecev, vendar mora biti na voljo zdravstveni zavarovalnici 28 dni po datumu izdaje. V skladu s tem bodite pozorni na pravočasen obisk strokovnjaka za sluh po razstavi. Tako dobijo dovolj časa za preizkus novih slušnih aparatov, ne da bi pri dodatnem plačilu tvegali zaplete.

Vsakih šest let lahko od svoje zdravstvene zavarovalnice zahtevate novo subvencijo za nove slušne aparate. Običajno vam ni treba izdati nove uredbe za nadaljnjo oskrbo. Vendar pa veljajo izjeme, če se pred koncem šestih ciklov cikla, na primer zaradi izgube, kupljeni novi slušni aparati. V tem primeru bi morali predložiti novo uredbo o slušnem aparatu svojega zdravnika.