Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Izgubljena slušna aparat: Ali zdravstvena zavarovalnica plača?

Slušni aparat je pomembna pomoč za ljudi s slušnimi težavami in lahko znatno izboljša življenje. Na žalost se vedno znova zgodi, da se slušni aparati izgubijo. To je lahko zelo frustrirajoče za zadevno osebo in pomeni tudi finančne izgube. Zato je pomembno, da sprejmete nekaj previdnostnih ukrepov, da zmanjšate tveganje izgube.

Najprej se vedno poskrbite, da boste slušni aparat hranili previdno, na primer v primeru. Torej ostane zaščiten pred poškodbami in ga je mogoče najti hitreje, če ste jo položili. Če slušnega aparata ne nosite, ga hranite na varnem.

Če ste kljub vsem varnostnim ukrepom izgubili slušni aparat, obstaja nekaj korakov, ki jih lahko sprejmete, da ga najdete še enkrat. Najprej bi morali temeljito iskati svojo okolico, morda niste izgubili slušnih aparatov, ampak preprosto pozabili na enem mestu. Medtem pa mnogi proizvajalci slušnega aparata ponujajo tudi funkcijo, da najdejo slušne aparate na svojem pametnem telefonu.

Izgubljena slušna aparat: Ali zdravstvena zavarovalnica plača?

Zakonsko zdravstveno zavarovanje na splošno ne plača novega slušnega aparata. Razen če je vaša naprava že več kot 6 let in že imate pogodbeno pravico do novega slušnega aparata. V nekaterih primerih lahko zaprosite za prezgodnjo izmenjavo. Najbolje je, da se pogovorite s svojim akustičnim in zdravstvenim zavarovanjem, da dobite nasvet, kako naprej.

slušni aparat, ki ga je izgubila maska ​​

V mnogih mestih, na primer v javnih prostorih, so maske obvezne. Nošenje maske je pogosto dvojni izziv za nosilce slušnega aparata. Običajno lahko branje ustnic kompenzira težave s komunikacijo v glasnih okoljih. Če pa druga oseba nosi masko, to ni več mogoče in tisto, kar se reče zvoki. Zato so ljudje z izgubo sluha bolj odvisni od visokokakovostne slušnosti.

Bolj moteče je, da lahko slušni aparati prelahtijo neopaženi, ko se maska ​​vklopi in izklopi. Previdnostne ukrepe lahko sprejmete z maskami, ki so vezane za glavo in niso pritrjene za ušesi.

Na splošno je pomembno, da se zavedate, da je slušni aparat pomembna pomoč in ga je treba zato skrbno ravnati. Z nekaj previdnostnimi ukrepi in po potrebi podpiranje specialista lahko zmanjšate tveganje izgube in dolgo časa uživate v slušnem aparatu.