Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Popravilo slušnega aparata: stroški, pavšalna cena, zdravstveno zavarovanje

slušni aparati so pomemben del vsakdanjega življenja za ljudi s slušnimi težavami. Omogočajo svet, da bolje zazna svet in razume, kaj se reče. Če pa se vaš slušni aparat razgradi ali ne deluje več pravilno, lahko to privede do težav, ki otežujejo vsakdanje življenje. V tem članku bomo obravnavali popravilo slušnih aparatov in pogledali, kako popraviti pokvarjen slušni aparat.

e s daje različne razloge, zakaj je treba popraviti slušni aparat. Vlaga je največji sovražnik občutljivih komponent v slušnih aparatih in lahko privede do zgodnjega staranja in napak. Ni redko, da to vodi do funkcionalne okvare. Strah je pogosto večji od domnevne napake, spremeniti pa je treba samo baterijo ali slušno cev. Če so drugi deli slušnega aparata porušeni, lahko pomaga le akustik s slušnim aparatom.

Nekateri vzroki za napako se hitro odpravijo - na primer, če je mikrofon blokiran z onesnaženjem ali če je treba uporabiti novo uho. Poleg novega ušesnega vozovnice veliko akustike slušnega apara ponuja tako majhna popravila kot del garancije kot brezplačna storitev.

Nasveti za pomanjkljiv slušni aparat

Če ugotovite, da slušni aparat ne deluje pravilno, morate pred posvetovanjem z akustičnim akustikom:

najprej opraviti nekaj testov.
  • Prepričajte se, da je vklopljen tudi vaš slušni aparat.
  • Vklopite glasnost, da preverite, ali je nadzor glasnosti slučajno prilagojen.
  • Preverite, ali baterija pravilno sedi in preizkusite baterijo ali vstavite novo. Bodite pozorni na življenjsko dobo baterije, ki se lahko razlikuje zelo drugačno, odvisno od proizvajalca.
  • Če nosite model HDO, preverite cevi, ker se lahko sčasoma obrabijo ali zlomite.

stroški popravila slušnega aparata

Če je slušni aparat pokvarjen in je potrebno obsežnejše popravilo, bodo zakonske zdravstvene zavarovalnice povrnili zavarovani. Na primer, če je mikrofon pokvarjen, se stroški popravila odprejo za pavšalno ceno vzdrževanja zdravstvene zavarovalnice.

V primeru dodatnih osnovnih slušnih pripomočkov brez plačil so vsa potrebna popravila pokrita s pavšalnim cenam zdravstvene zavarovalnice. Če ste prevoznik slušnega aparata z različnimi dodatnimi funkcijami, zdravstvena zavarovalnica plača fiksni znesek.

Poleg tega morate sodelovati pri stroških, če se potrošni material izmenjuje.