Hörgeräte mit dem Fernseher/ TV verbinden

Omejen sluh vpliva na skoraj vsa življenjska področja. Pravzaprav sproščujoča televizija je izziv za številne vsakodnevne izzive, saj težave s sluhom omejujejo uživanje v televiziji. Na srečo sodobni slušni aparati niso več izključno zasnovani za okrepitev vsakodnevnih pogovorov. Namesto tega odpirajo nove možnosti udeležbe in normalnosti za sluh, ki se oslabijo s povezavo z zunanjimi napravami.

televizija s poškodbo sluha

Zmanjša se ne samo vaša zabava televizije, lahko pride tudi do interakcije - na primer družina, prijatelji ali partnerji. Pogosto je to lahko celo prvi pokazatelj zmanjšanja sluha. Če želite sami in svojim sostanovalcem vrniti običajno televizijsko izkušnjo, imate različne možnosti:

  • TV slušalke : večinoma prva (prehodna) rešitev, ko glasna televizija vzame živce. Vendar obstaja neobčutljiva težava: pri uporabi slušalk skupaj ni več mogoča, saj je zvok izpuščen bodisi glasen ali skozi slušalke.
  • TV programi zaslišanja : Akustik slušnega apara lahko konfigurira nekatere televizijske programe, ki se nato uporabljajo v ustreznih situacijah. Zlasti pri visokih govornih delnicah, kot v novicah, ti programi podpirajo razumevanje sluha. V primeru jezika, ki se pojavlja z zvoki in/ali glasbo v ozadju, lahko hitro postane nerazumljiv.
  • TV Streamer : Z dodatnimi dodatki je mogoče neposreden prenos zvoka s televizije na slušni aparat. V primerjavi z zgornjimi možnostmi je rezultat optimalna kombinacija kakovosti sluha in prilagojenega obsega za vse kolege. Kljub povezavi s slušnimi aparati lahko drugi prisotni slišijo zvok v želeni glasnosti. Nadaljnje izboljšave zvoka je mogoče prilagoditi prek ustreznih aplikacij.

Povežite slušni aparati s televizijo

Medtem vsi večji proizvajalci slušnega aparata ponujajo primerno TV strežniki na njihove slušne aparate. Da bi vzpostavili povezavo med slušnim aparatom in televizijo, morajo biti povezani tako TV stremerji kot televizijo, pa tudi stremerji in slušni aparat. Ko enkrat naredite sklopko, se naprave običajno samodejno povežejo, ko vklopite. Deloma je mogoče povezati več slušnih aparatov s TV zavezujočo skladbo. Natančen postopek povezave in spajanja je podoben, vendar je specifičen za proizvajalca. Spodaj je prikazan postopek spajanja nekaterih izbranih tokov najbolj priljubljenih blagovnih znamk.

TV adapter za slušni aparat

Različni proizvajalci slušnega aparata ponujajo televizijske adaptarje za slušne aparate, da vrnejo televizijsko izkušnjo. Tukaj najdete izbor najbolj priljubljenih proizvajalcev:

Oticon Connect slušni aparati s televizijo

oticon TV adapter 3.0 : TV adapter Oticon je najprej povezan z virom energije. Za povezavo od televizije do adapterja so na voljo štiri možnosti povezave, pri čemer proizvajalec sam priporoča uporabo Toslinka, saj je tako dosežena najboljša kakovost zvoka. Zadnji pripravljalni korak mora biti povezava slušnih aparatov s TV adapterjem. Na slušni aparat lahko priključite samo adapter, vendar je sam adapter lahko seznanjen s poljubnim številom naprav. Če želite to narediti, je treba odpreti baterijski predal slušnih aparatov in nato znova zaprti. V bližini adapterja prinesite aktivirane slušne aparate ali jih postavite nanj. Takoj, ko LED sijejo neprekinjeno modro, je parjenje končano. Zdaj se lahko v izboru programa aktivira območje televizije, dokler je na dosegu roke.

Če ste v lasti daljinski upravljalnik Televizijski ton do 15 metrov. Če vaš slušni aparat nima Bluetooth, lahko uporabite streamer pro . Vaš akustik slušnega aparata mora slušni aparat samo enkrat seznaniti s strežnikom PER, nato pa lahko uporabite prednosti televizijskega adapterja.

Phonak Connect slušni aparati s televizijo

Phonak TV konektor : TV konektor iz Phonaka mora biti najprej povezan z virom energije in s televizijo biti povezan. Slušni aparati lahko seznanite s pritiskom na gumb za povezavo priključka, če je prvi manj kot en meter stran od njega. Potrditveni ton označuje uspešno povezavo. Po prvi sklopki se slušni aparati samodejno povežejo takoj, ko so na dosegu roke.

Odmevni slušni aparati se povezujejo s televizijo

Resound TV Streamer 2 : Resound's Streamer je tudi povezan z virom energije in vašo televizijo v prvi korak. Sklop slušnega aparata se aktivira s kratko odpiranjem in zaprtim baterijsko opremo slušnih aparatov. Baterijske naprave je treba za trenutek postaviti v polnilnik in jih ponovno odstraniti. Hkrati je treba pritisniti gumb za združevanje na tokovniku, da se aktivira parjenje. Uspešna produkcija povezave je potrjena s tonskim zaporedjem in pripravljeni ste za uporabo Streamerja za televizijo. Nastavite lahko tudi na televizijskem adapterju, odvisno od tega, ali nosite slušni aparati v enem ali zavezujočega ušesa, ali želite prejemati mono ali stereo zvok.

široko povezava slušni aparati s televizijo

široko-tv igra igra : Takoj, ko je igra Widex TV povezana s televizijo, sklopka s lahko pride do slušnih aparatov. Če želite to narediti, na kratko odprite baterijske predelke, jih znova zaprite in naprave približajte postaji. Lahki signal je indikator uspešnega parjenja. Užitek poslušanja je mogoče prilagoditi tudi v glasnosti in zvoku prek aplikacije.

Starkey Connect slušni aparati s televizijo

Starkey TV 2.4 Streamer : povežite strelec z elektriko in televizijo. Če želite povezati slušne aparate in TV strežnike, na kratko izklopite nekdanje in počakajte, da jih znova vklopite. Slušni aparati morajo biti v bližini postaje Streamer, tako da je združevanje uspešno. Če se uporablja spodaj, lahko pretakanje zaženete prek aplikacije in uživate v razponu 10 metrov.

Slušni aparati Signia se povežejo s televizijo

Signia Poenoti TV : Vaš poenostavitev je treba najprej povezati in vklopiti na elektriko in televizijo. Nato izklopite slušne aparate in nazaj. Če želite začeti samodejno sklopko, položite slušni aparat na strelec. Povezava je bila uspešna, če obe LED zasijeta neprekinjeno modra.