Hörgeräte mit Bluetooth verbinden - So einfach geht es!

Velik del sodobnih slušnih aparatov je Bluetooth in tako lahko vzpostavi brezžično povezavo s svojim pametnim telefonom ali drugimi zunanjimi napravami. To omogoča Direct Audio sprejem , na primer iz glasbe, telefonije ali televizijskega tona, prek slušnih aparatov. Kot rezultat, obstajajo številna področja uporabe, na katerih povezava Bluetooth zagotavlja proste roke in olajšanje.

Povezava med, na primer pametnim telefonom in slušnimi aparati se vzpostavi v samo nekaj preprostih korakih in se razlikuje le minimalno, odvisno od operacijskega sistema. Vklop vklopa, odpiranje nastavitev in vklop Bluetooth na obeh straneh je običajno vklopljeno, dokler se slušni aparati ne morejo prikazati in izbrati na pametnem telefonu, prenosniku itd. Deaktivacija je treba izvesti tudi prek nastavitev. Osnovni predpogoj je vedno združljivost slušnih aparatov in končne naprave ter delno določene različice operacijske programske opreme.

Povežite slušni aparati z Apple

Slušni aparati, ki nosijo oznako, ki je bila narejena-od iPhone (MFI), je običajno enostavno povezati z Apple naprav. Pred nakupom je treba razjasniti, ali sta vaš pametni telefon in slušni aparat dejansko združljivi. Za Sklop je treba sprejeti naslednje korake: nastavitve & gt; Bluetooth: Prepričajte se, da je tukaj aktiviran Bluetooth. Vrnite se k nastavitvam & gt; Operativni pripomočki & gt; Slušni aparati: Če ste tukaj, odprite in priključite baterijski predal slušnih pripomočkov (na akumulatorskih napravah ) ali vklopite slušne aparate (za naprave za akumulatorje ). Takoj, ko se prikažejo vaši slušni aparati, jih tapnite. Sledite navodilom na zaslonu in počakajte, da se sklopka konča. Signalni ton označuje konec združevanja. Ko enkrat izvedete ta postopek, se bodo vaši slušni aparati samodejno povezali s končno napravo.

do Prilagoditev nastavitev Lahko dobite prek nastavitev & gt; Operativni pripomočki & gt; Hörhilfe & gt; Slušni aparat MFI. Nastavitve lahko odprete z uporabo kratkega ukaza : Trikrat pritisnite stranski gumb ali domači gumb. Za dostop prek Nadzornega centra Tam lahko "poslušate": pojdite na nastavitve & gt; Operativni pripomočki & gt; Slušni aparat & gt; Slušni aparat MFI & gt; Nadzor na zaklenjenem zaslonu: Aktivirajte to možnost za neposreden dostop. Zdaj lahko nadzirate slušni aparat, izberete slušni aparat, izberete tokovi z blokiranim zaslonom Status baterije, glasnostjo in ambientnim mikrofonom ter določite udeležbo v živo klice, posredovati slušni aparat ali ne.

S slušnimi aparati lahko združite z več napravami Apple. Sprememba med povezavami običajno deluje samodejno, če izvajate dejanja na ustrezni napravi, ki vsebuje zvočne signale ali klic na pametnem telefonu. Spremembe nastavitev se tudi samodejno prenesejo na vse naprave. Pomembno je le registrirati na vseh napravah z Apple ID in biti v istem omrežju WLAN. Apple Services Siri, telefonija, Apple Music, Apple Podcast in Apple TV so na voljo za pretakanje slušnega aparata.

Priključite slušni aparati z Androidom

Povezava z napravami Android se lahko vzpostavi v operacijskih sistemih iz Android 13 ali višje. Ali že imate to različico, je mogoče preveriti v sistemskih nastavitvah. Slušni aparati in izdelki Android so z dano združljivostjo na dveh načinih sklopke :

  1. o "povezanih napravah": odprte nastavitve & gt; povezane naprave & gt; Združite novo napravo. Aktivirajte Bluetooth na svojem slušnem aparatu in ga izberite s seznama takoj, ko se na zaslonu naprave Android pojavi slušni aparat. Da bi lahko združili več slušnih aparatov, mora biti eden za drugim povezan na ta način. Sporočilo "Aktivno, levo in desno" kaže, da je bila povezava z obema napravama uspešno vzpostavljena. Nastavitve slušnih aparatov je mogoče dostopati in urejati poleg imena slušnega aparata.
  2. o "slušnih aparatih": pojdite na nastavitve & gt; Operativni pripomočki & gt; Slušni aparat & gt; Naslednji & gt; Združite novo napravo. Način sklopke aktivirajte na slušnem aparatu in ga izberite na seznamu na končni napravi takoj, ko se prikaže tam. Za povezovanje več slušnih aparatov je treba sklopko izvesti posamično za obe napravi drug za drugim. Če sta obe napravi uspešno povezani, se prikaže stanje "aktivno, levo in desno".
  3. slušni aparati z Bluetooth: funkcija & amp; Prednosti

    Bluetooth omogoča prenos podatkov med napravami prek radia, dokler so v neposredni bližini. Brezžična povezava med dvema končnima napravama ostane shranjena in zagotavlja samodejna sklopka od obeh, pod pogojem, da se Bluetooth aktivira in se polmer prenosa opazi, dokler se povezava ne izbriše. Razpon, v katerem je uspešen prenos podatkov, se razlikuje. Nekaj ​​možnosti je vzpostaviti več povezav z različnimi napravami.

    Največja prednost slušnih pripomočkov Bluetooth je povezava z drugimi končnimi napravami , kot so pametni telefon, televizija, računalnik itd. Zvok zunanjih naprav se prenese na vaše slušne aparate in omogoča a Prosti premik v prostoru brez izgube kakovosti. Za povezavo s televizorjem je potreben TV konektor . Čeprav je večina sodobnih slušnih aparatov opremljena z Bluetoothom, morate zagotoviti, da so vaši slušni aparati združljivi z vašimi končnimi napravami pred opravljenim nakupom. Če si prizadevate za nadaljnje izpopolnjevanje poslušalnega vtisa, lahko uporabite konfiguracije, specifične za proizvajalce .

    Mnogi se bojijo hitre izgube baterije pri uporabi Bluetooth. Ta strah je v celoti upravičen, saj se pri uporabi Bluetooth zmanjša baterijska moč slušnih aparatov. Vendar Bluetooth z nizko energijo zmanjšuje porabo električne energije, ne da bi sprožil zamude. Na ta način je visoka zmogljivost, obsežna povezljivost ter svetloba in hitro polnjenje.