ITC Hörgeräte: Was sind ITC Hörgeräte? | MySecondEar

ITC slušni aparati: Kaj so slušni aparat ITC?

ITC pomeni "v kanalu", kar pomeni v nemščini "v ušesnem kanalu". Slušni aparati ITC so nekakšni slušni aparati, ki se nosijo neposredno v ušesnem kanalu. So večji kot popolnoma v slušnih aparatih ušesnega kanala in manjši od slušnih aparatov, ki se nosijo za ušesom.

Slušni aparati ITC so še posebej primerni za ljudi, ki imajo lahkotno izgubo sluha in katerih ušesni kanal ponuja dovolj prostora, da absorbira slušni aparat. Primerni so tudi za ljudi, ki iščejo privlačno alternativo večjim slušnim aparatom.

ITC slušni aparati so prilagojeni s akustikom slušnega aparata in so običajno manj vidni kot večji slušni aparati, ker sedijo globlje v ušesnem kanalu. Vendar jih je za nekatere težje uporabiti, ker so manjši in jih je težje dojeti.

ITC slušni aparati imajo enake funkcije kot drugi slušni aparati, kot sta prilagoditev zvezka in podpore pri razlikovanju med jezikom v hrupnem okolju. Običajno delujejo z baterijami, na trgu pa so že slušni aparati ITC, ki jih je mogoče polniti.

Slušni aparati ITC so lahko za nekatere dobra izbira, saj so manjši in manj vidni kot drugi slušni aparati. Vendar niso primerni za vse ljudi in pomembno je, da dobite nasvet akustičnega slušnega aparata, da bi našli najboljši slušni aparat za individualne potrebe.