Hörgeräte selbst einstellen: Lautstärke, Hörprogramme, App
Nastavite sami slušni aparati: obseg, programi sluha, aplikacija

slušni aparati so majhne elektronske naprave, ki pomagajo ljudem s slušnimi težavami. Če nosite slušni aparat, je pomembno, da je pravilno nastavljen, tako da imate najboljšo možno izkušnjo poslušanja. Tu je nekaj nasvetov in informacij o nastavitvi slušnih aparatov.

Slušni aparati Nastavite glasnost

Obseg slušnega apara je mogoče prilagoditi po potrebi. Če imate težave pri razumevanju pogovorov v glasnih okoljih, bi lahko bilo koristno povečati glasnost. Če pa imate težave z razumevanjem tistih zvokov ali glasov, bi lahko bilo bolj smiselno zmanjšati glasnost. Obseg lahko ročno nastavite prek krmilnika na slušnem aparatu ali prek aplikacije na vašem pametnem telefonu.

Nastavite sami slušni aparati

V nekaterih primerih lahko nastavite svoj slušni aparat s prilagoditvijo glasnosti in drugih nastavitev. To je še posebej koristno, če ste v različnih okoljih in želite ustrezno prilagoditi nastavitve. Vsak slušni aparat ponuja različne programe sluha. Obstajajo različni programi, kot so: restavracija, televizija, glasba, tiha okolica itd.

Nastavite slušne aparate prek aplikacije

Nekateri slušni aparati imajo tudi aplikacijo, ki jo lahko uporabite za priročno spreminjanje nastavitev iz svojega pametnega telefona. Aplikacija vam omogoča, da prilagodite glasnost, zvok in druge nastavitve, ne da bi morali ročno nastaviti slušni aparat. To je lahko še posebej koristno, če ste v glasnem okolju in hitro želite spremeniti nastavitve, ne da bi morali odstraniti slušni aparat.

Prilagoditev slušnega aparata

Prilagoditev z daleč najprej zveni nepredstavljivo za številne uporabnike slušnega aparata. Kvalitativne pomanjkljivosti ali potrebe po tehničnem znanju se bojijo. Nasprotno: digitalna daljinska prilagoditev je tehnično enakovredna, zahteva le osnovno ravnanje z vašim pametnim telefonom in ponuja tudi celo vrsto prednosti v primerjavi s prilagoditvijo na mestu: težave se rešujejo tam Nastavite slušne aparate v resničnih, vsakodnevnih slušnih situacijah in okoljih. To poveča verjetnost uspeha prilagajanja.

Na splošno je pomembno, da je vaš slušni aparat pravilno nastavljen, tako da imate najboljšo možno izkušnjo poslušanja. Ne glede na to, ali nastavite ročno ali se spremenite prek aplikacije, obstaja veliko načinov, kako slušni aparat prilagoditi svojim individualnim potrebam. Če imate težave pri prilagajanju slušnega aparata ali se navadite na poslušanje slušnega aparata, se obrnite na akustičnega slušnega aparata, ki vam lahko pomaga, da ustavite slušni aparat in se navadite na poslušanje slušnega aparata.