Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

Izguba sluha in demenca

Več študij* Delite v svojih ugotovitvah določitev razmerja med izgubo sluha in demenco . Izguba sluha je celo poudarjena kot največji vplivni faktor tveganja za demenco. Po mnenju univerze Johns Hopkins so ljudje z rahlo neobdelano šibkostjo sluha izpostavljeni dvakrat večje tveganje za demenco v primerjavi z običajnim poslušanjem. V primeru neobdelane izgube sluha z visoko stopnjo

Izguba sluha in kontekst demence

Izguba sluha se prikrade span> pogosto počasi vstavljen, kar pomeni pogosto ni prepoznan neposredno. Glavni vzrok za to je točkovanje lasnih celic , ki zagotavljajo absorpcijo zvoka in prevajanje akustičnega dražljaja v električne signale. Prenos signala je tako omejen in sluh trpi, zlasti v visokofrekvenčnem območju.

Posledično ima izguba sluha ponavadi nalepljena prizadeta. Socialna izolacija posledično zmanjšuje kognitivne dražljaje, na katere je oseba izpostavljena. Natančna povezava še ni popolnoma razjasnjena in se še vedno znanstveno preučuje. Do zdaj Spremembe možganov zaradi izgube sluha. Razlog za to je potencialno močna koncentracija, ki jo morajo ljudje z okvaro sluha uporabiti za razumevanje. Druge funkcije možganov bi bilo mogoče zanemariti **.

Zlasti se zdi, da sta še posebej prizadeta cerebralna skorja in hipokampus. Torej območja, ki delujejo kot vmesnik med kratkoročnim in dolgoročnim pomnilnikom . Poleg tega se možgani verjetno navadijo na zmanjšan sluh, kar pospeši zmanjšanje slednjega.

lahko srčna izguba privede do demence?

Trenutna raziskovalna situacija ponuja Številne dokumente za povezavo med izgubo sluha in demenco. Vendar je negativni vpliv sluha lahko aktivno zmanjšal. Da bi preprečili demenco, je treba izgubo sluha hitro prepoznati, da se lahko zdravljenje s slušnimi aparati zažene tako hitro. Kot rezultat, je treba redno poslušanje za prepoznavanje poslušanja poslušanja obravnavati kot aktiven korak za preprečevanje demence . Zgodnje znake je treba jemati resno in strokovno preveriti.

*Lin, F. R., Metter, E. J., O'Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & amp; Ferrucci, L. (2011). Izguba sluha in demenca incidenta. Arhiv nevrologije, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; Auduong, Priscilla; Miller, Aleksander; Gurgel, Richard K. (2017): Izguba sluha kot dejavnik tveganja za demenco: sistematičen pregled. laringoskop preiskovalna otolaringologija 2 (2), 69–79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Nakup-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Zdravstvena študija ABC. (2013). Izguba sluha in kognitivni upad pri starejših odraslih. Jama Internal Medicine, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternMedmed.2013.1868