CIC Hörgeräte: Was sind CIC Hörgeräte? | MySecondEar

CIC slušni aparati: Kaj so slušni aparati CIC?

CIC pomeni "Popolnoma v kanalu" (dopolnjen v ušesnem kanalu). To je nekakšen slušni aparati, ki sedijo globoko v ušesnem kanalu uporabnika in so zato skoraj popolnoma skriti v ušesnem kanalu. Ti slušni aparati so še posebej majhni in nevsiljivi, zaradi česar je privlačna alternativa večjim, vidnim slušnim aparatom za številne ljudi.

CIC slušni aparati so individualno izdelani, da se zagotovi popolno prileganje. Sestavljen je iz ohišja, ki je vstavljeno v ušesni kanal, kot tudi zvočnik, ki je nameščen neposredno pred ušesnim kanalom. Slušni aparati so zgrajeni tako, da absorbirajo zvok od zunaj in ga posredujejo neposredno v ušes, da izboljšajo sluh.

CIC slušni aparati ponujajo številne prednosti pred večjimi slušnimi aparati. Na primer, so manj vidni, zaradi česar so bolj privlačni za številne ljudi, ki se počutijo motene zaradi vidnih slušnih aparatov. Poleg tega so ponavadi manjši in lažji od večjih slušnih pripomočkov, kar pomeni, da so bolj priročne za nošenje.

Vendar pa obstaja tudi nekaj pomanjkljivosti pri uporabi slušnih aparatov CIC. Ker sedijo globoko v ušesnem kanalu, jih je včasih težje odstraniti in očistiti. Delovanje je lahko tudi za nekatere uporabnike težje, saj imajo običajno manjše operacijske gumbe.

Na splošno so CIC slušni aparati dobra izbira za ljudi, ki iščejo majhno, neopazno rešitev za svoje težave s sluhom. Ponujajo dobro zmogljivost in so običajno priročni za nošenje. Vendar jih je treba skrbno izbrati in prilagoditi, da se zagotovi, da se popolnoma prilegajo in ustrezajo potrebam uporabnika.