Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

slušni aparat srbi v ušesu

Obstaja več razlogov, zakaj vaš slušni aparat v ušesu srbi. Eden od možnih vzrokov bi lahko bil alergija na material slušnega aparata ali proti ušesnemu prelazu. Drug vzrok je lahko okužba ali draženje ušesa.

Če je slušni aparat v ušesu, ga najprej odstranite in preverite uho. Če imate znake rdečice ali bolečine, bi morali videti zdravnika ali specialista.

Če se želite izogniti srbenju slušnih aparatov v ušesu, se prepričajte, da se vaš slušni aparat redno čisti. Ne uporabljajte ostrih čistilnih sredstev ali alkohola za čiščenje slušnega aparata, saj lahko to poškoduje material. Namesto tega uporabite posebno čistilno sredstvo za slušni aparati in vsak dan očistite slušni aparat.

Pomembno je tudi zagotoviti, da se slušni aparat pravilno prilega in da ušesni vozovnica ni pretesna. Če je vozovnica ušesa pretesna, lahko to uho povzroči srbenje in draži. Če je vozovnica ušesa preveč ohlapna, se lahko pojavijo povratne zvoke in zmanjšana izkušnja poslušanja.

Na splošno je pomembno, da se redno pogovarjate s svojim ENT strokovnjakom, da zagotovite, da se vaš slušni aparat pravilno prilega in da je mogoče vse težave prepoznati in zdraviti zgodaj.