Hörgerät für Katzen | MySecondEar

slušni aparat za mačke

Številni lastniki mačk iščejo načine na internetu, v knjigah ali specializiranih revijah, da bi naredili nekaj glede izgube sluha svojih mačk. Drugi lastniki mačk, ki jih je prišlo do sluha, dobijo nasvete od veterinarja.

Pogosto mačke z belim krznom vplivajo gluhost ali le zaradi izgube sluha, čeprav lahko prizadene vsaka druga mačka, vendar ne tako pogosto kot pri mačkah z belim krznom.

Mnogi od njih zagotovo naletijo tudi na oglase, kjer iščete mačke, ki so bile okvarjene. Cilj tega projekta je bil uporabiti slušni aparat s pomočjo akustike slušnega aparata mački. V tej raziskavi so sodelovali številni lastniki takšnih mačk.

akustični mojster iz East Frisia, ki je leta 1995 razvil slušni aparat za pse, je opravil študije o več kot 40 mačkah skupaj z veterinarskimi strokovnjaki z nemške univerze. Po enem letu je bilo jasno, da veliko teh mačk iz izpita ni bilo gluhih, ampak le na sliki. Vse mačke so bile dovolj zdrave, da se lahko dobro spopadejo.

Ta mačka je bila uporabljena cev za slušni aparat. Uporablja se digitalni slušni aparat, ki ne zapre pridelka mačk. S to metodo lahko te mačke še naprej obdelujejo običajne akustične signale v možganih nespremenjene. Za te mačke so zvoki, ki jih pred operacijo ne bi mogli več zaznati.

Zvok daje kanal z odprtim ušesom. Majhna velikost slušnega apara je pri mačkah zelo pomembna, sicer bi lahko porušili slušni aparat. Akustični mojster je napravo preizkusil tudi dve leti v ekstremnih razmerah, na primer v savni ali z zelo hladno vodo. Šele ko je bilo jasno, da je bilo mogoče slušni aparat nositi brezplačno, so se začeli testi na mačkah.

Vmes se je rana, ki jo je ustvarila operacija, zelo dobro zacelila. V prihodnjih dneh se lahko slušni aparat pritrdi na ušesa mačk. Slušni aparat je sprva postavljen zelo šibek, tako da se mačka ne boji, če nenadoma sliši hrup, da ne bi mogla več slišati zelo dolgo. Vendar smo napravo preizkusili po operaciji v mačkah s prenosom valov prek računalnika.

Mačke so na napravo reagirale zelo pozitivno. Številni lastniki so zelo veseli, da spet vidijo svoje mačke z oslabljenim sluhom. Ta slušni aparat lahko pomaga tem mačkam, da živijo boljše življenje.