Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

Visoko -zvočni sluh - definicija

Visoko zvočni sluh je najpogostejši izraz zmanjšanja sluha in ga je mogoče najti v lahkih, srednjih in visokih nivojih. Sluh z visoko stopnjo visokega zvoka je lahko razlog za določitev stopnje invalidnosti. Za to vrsto izgube sluha je značilno, da je omejena na visokofrekvenčno območje. Visoka izguba sluha je treba uvrstiti med pod -obliko presbyakusis )

  • Onesnaževanje hrupa
  • Bolezni
  • Genetska nagnjenost
  • simptomi: Prepoznajte zaslišanje o zaslišanju

    Visoke frekvence so težke za ljudi, ki trpijo zaradi sluha za reševanje. Frekvence iz leta 2000 Hertz se štejejo do visokih tonov. V pogovorih je nekatere zvoke - na primer S, F ali H - še posebej težko slišati, s splošno dolgočasnim dojemanjem okolja. Prav tako še vedno visoki glasovi, vitter ptice, pa tudi signali z visoko frekvenco (npr. Beeps kot signal zaprtega pranja) ostanejo nedostopni za prizadetih. Še posebej presenetljivo je, ko ugotovimo, da količina sluha večinoma ostane nespremenjena in nastane le občutek nejasnejšega dojemanja sluha.

    Simptomi različne intenzivnosti izražajo tudi

    , odvisno od izražanja izgube sluha z visoko frekvenco:

    Diagnoza sluha za sluh

    Za diagnozo izgube sluha z visokim zvokom se najprej izvede preskus sluha in ustvari se avdiogram. Vrsta izgube sluha in stopnjo okvare je mogoče določiti iz avdiograma. V primeru sluha, odpadke iz leta 2000 Hertz in višje oddaje v avdiogramu.

    Visoko povezan zvočni avdiogram

    V tem avdiogramu je mogoče videti krivuljo, ki je značilna za slušni zvok. Od leta 2000 Hertz tako kostni kot zračni cevi znatno padeta z naraščajočo frekvenco. To pomeni, da lahko pacient na tem področju sliši veliko slabše.

    Zdravljenje: Zdravite izgubo z visoko frekvenco sluha

    Z slušnim aparati lahko izgubljene frekvence in bi morale biti običajno spet slišati. Če zdravljenje manjka, sicer lahko pride do koncentracije, negotovosti in/ali agresije. Ukrepi za zdravilne ali operativne zdravljenje niso možni.