Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

ušesne bolezni - vnetni ušesni kanal

terapija, simptomi in vzroki za vnetja sluha

Ko je ušesni kanal v ušesu vneto, je vnetje običajno alergično, glivično ali bakterijsko. Prizadeta je ne samo koža, ampak tudi podkožna koža v zunanjem ušesnem kanalu. Včasih celo bobna krzna ali je celoten auricle osvetljen. V tem primeru se govori o miringu.

Ta članek vam daje informacije o vnetju zaslišanja. Lahko izveste vse o izvoru in vzrokih za zaslužek vnetja. Razložimo simptome in vse o diagnozi pri zdravniku in terapijah. Naši strokovnjaki za slušni aparat bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki jih imate. Vabljeni, da nas napišete ali pokličete. Naš nasvet poteka brez obveznosti in brezplačnega.

Kako se sliši?

Pogosto mikrotraume so sprožilec vnetja. Tipičen primer so manjše poškodbe kože, ki nastanejo, na primer, ko so ušesa intenzivno očiščena. Običajno se uporablja bombažni bris. Potem je slušna koža poškodovana, kar ima zgornje posledice.

Razlog za to sta lahko tudi alergijski reakciji in preobčutljivost kože. To pogosto povzročajo nekateri detergenti za lase ali druga umetna sredstva. Primeri so mila ali razpršila za lase. Za zgornjo bolezen so lahko odgovorni tudi povečana tvorba kosti ali kronični otitis. Vnetje sluha lahko celo povzroči dermatitis, psoriaza ali nevrodermatitis.

simptomi

Tipični simptomi zaslužka vnetja vključujejo močno srbenje ali celo hudo uho, ki lahko sledi. Te je mogoče občutiti, še posebej, če nekaj pogledate ali sedite v osnutku. Tudi posredovanje zvoka v ušesih je mogoče motiti. Kot rezultat, lahko tone samo zaznate. Niso ne jasni niti jasno. Včasih je vaš ušesni kanal nabreknil tudi kopičenje sluzi. Tovrstno vnetje se lahko pojavijo suhe z ustreznimi kožnimi lestvicami ali v hranljivi obliki z izločanjem. V zelo redkih primerih je prizadeto celo okoliško kostno tkivo.

Diagnoza sluha vnetja

Najprej bi morali čutiti in pregledati ušesni kanal. To počne zdravnik. Absces ali furunkel je lahko razlog za celoto. Pomembno je preveriti, ali se bolečina pojavi, ko se ušesna skodelica umakne. Vsekakor se posvetujte z nosovi vratu. To mora podrobneje pogledati vnetje. Tudi test sluha in pregled lahko pomaga ali razmaza ali čiščenje sluha.

Kako se zdravi vnetja sluha?

Pomembno je, da se otekanje vnetja ušesa zmanjša in da je mogoče obnoviti napačen sluh. Pogojna izguba sluha se lahko nato zmanjša. Prvo bi moralo biti torej čiščenje ušesnega kanala. Takoj, ko ima zdravnik jasno ugotovitev, lahko kreme ali mazila uporabimo z ustreznim zdravilom. Če pride do hudega primera, je včasih potrebna uporaba antibiotikov. V večini primerov pa je vnetje razmeroma enostavno nadzorovati in zdraviti.