Bose Hörgeräte - SoundControl OTC Hörgeräte | MySecondEar

slušni aparati Bose - slušni aparati SoundControl OTC

Bose zdaj ponuja slušni aparat pod svojo blagovno znamko SoundControl. Kdor je presenečen: Jabra je že dokazal, da so takšne povezave s slušalk in tehnologijo slušnega aparata očitne. Jabra pripada matičnemu podjetju GN, ki tudi odmevno prodaja slušne aparate. Toda nazaj v Bose: Po besedah ​​proizvajalca so slušni aparati SoundControl prvi slušni aparati, ki jih je ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) odobrila za neposredno prodajo potrošnikom.

Nova zvočno nadzorovana srca so zasnovana za odrasle z svetlobo do srednje izgube sluha. V povezavi z aplikacijo Bose Hear lahko uporabniki posamično prilagodijo, programirajo in nadzirajo slušni aparat. Vsaj proizvajalec trdi, da klinično preizkušeni rezultati ustrezajo kakovosti naprav avdiologov - brez obiska zdravnika, preskusa sluha ali recepta. Po besedah ​​Boseja lahko uporabniki naredijo nastavitve v realnem času in v resničnem okolju, ne da bi se posvetovali z medicinskimi strokovnjaki.

Slušni aparati SoundControl stanejo bistveno manj kot večina običajnih slušnih aparatov, poroča Bose. Kdo se je zdaj razvil zase ali s tem povezanim interesom: zagon trga je trenutno omejen na ZDA. Za uporabo slušnih aparatov potrebujete tudi aplikacijo Bose Hear. To nič ne stane, slušni aparati v ZDA pa so na voljo za 849,95 USD. Na voljo bodo v petih zveznih državah v ZDA od 18. maja: Massachusetts, Montana, Severna Karolina, Južna Karolina in Teksas. Vendar Bose namerava kmalu upravljati celotno državo.

Nastavitev slušnih aparatov prek aplikacije bi morala trajati le približno 30 minut, poroča Bose. Kljub temu obstaja na stotine možnosti za fino, je dejal. Na primer, mogoče je selektivno povečati tišji hrup v okolju, nastavite pa se lahko tudi višine in basi. Možno je tudi okrepiti zvok s spredaj pri klicanju - kjer klicatelj običajno ostane.

Obseg dostave slušnih aparatov Bose SoundControl vključuje tudi tri različne ušesne čepe za več udobja. Majhni slušni aparati tehtajo 3 grame in vsebujejo dva mikrofona in zvočnik. Z enim polnjenjem baterije bi moralo biti mogoče uporabiti približno štiri dni, s servisno življenjsko dobo 14 ur na dan. V zadevi je vključen tudi nadzor glasnosti, če se aplikacija ne pritoži. Slušni aparati so tudi vodoodporni in so dostavljeni s primerom. Slušni aparati Bose SoundControl so združljivi tako z Apple iOS kot z Androidom. Povezujejo se s pametnimi telefoni prek Bluetooth. V ZDA so odobrene tudi za povračilo zdravstvenih zavarovalnic.

Bose se umakne s trga slušnega aparata

Bose podjetje se umakne s trga slušnega aparata. Portal "Health Health & Amp; Technology Matters" se nanaša na članek v časopisu "Boston Globe" od 3. maja 2022. V skladu s tem se v ameriški industriji slušnega aparata že mesece pojavljajo govorice, po katerem bi Bosejev oddelek za slušni aparat bodisi zaprl bodisi spremenil svojo poslovno strategijo. Kot je zdaj postalo znano, je podjetje po neodvisnem pregledu poslovne strategije februarja razpustilo svoj zdravstveni oddelek in izdalo zaposlene.

Podjetje SoundControl HeardControl so bile na trgu manj kot eno leto. Po poročanju medijev bo Bosejevo poslovanje slabo. Skupni promet naj bi se od leta 2019 na 2021 zmanjšal za skoraj milijardo dolarjev. Podjetje je moralo v zadnjih letih odpustiti 2000 zaposlenih in zaprti več kot 100 trgovin. Bose se zdaj želi osredotočiti na svoj jedro s potrošniško elektroniko.