Binaurale Hörgeräte

Vaš vodnik za slušni aparat na obeh ušesih

Slušni aparat je visoka tehnična pomoč. Lahko ga primerjate z računalnikom. Stari modni slušni aparati so zdaj že pretekli, saj sta se tehnologija in optika bistveno spremenila. Danes je slušni aparat veliko več kot preprost ojačevalnik poslušanja. Uporabljate številne posebne funkcionalnosti. Obstaja tudi o tako imenovani binauralnosti.

Ta priročnik vam razloži, kaj stoji za izrazom binavralni slušni aparati in kako vas ta funkcija podpira med poslušanjem. Zelo dobrodošli ste, da poiščete nasvet naših strokovnjakov za slušni aparat glede prilagajanja in izbire. Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo na temo izgube sluha. Nasveti potekajo brez obveznosti in brezplačnega.

današnji in nekdanji slušni aparati v primerjavi

Se lahko spomnite tudi prvotnih prejšnjih modelov slušnega aparata? Te lahko samo okrepijo zvok, ki je prejet. To se zgodi neodvisno drug od drugega. Deluje zelo drugače s sodobnim slušnim sistemom Bineal. V zadnjih letih je bil razvit sodoben proces. To temelji na naravnem sluhu. To pomeni, da sta levi in ​​desni slušni aparat povezani in medsebojno komunicirajo in komunicirajo. Za vas to pomeni ogromno kakovosti, če lahko slušni sistemi komunicirajo med seboj. Odvisno od začetne situacije so te inteligentno usklajene.

Naravni sluh z binavralnim slušnim aparatom

Možgani uspe filtrirati jezik iz zvoka in zatreti hrup. Obstajajo ustrezni signali za razumevanje jezika. Prav tako je mogoče jasno razumeti jezik v akustično zahtevni situaciji. Ali imate težave, če je okoli vas veliko hrupa, na primer v restavraciji ali v podzemni železnici ali v avtobusu? Če menite, da skoraj ne morete več razumeti svojega kolega, lahko situacijo odpravite z binavralnim slušnim sistemom. To vam omogoča, da izboljšate celotno poslušanje akustike .

Prav tako ste dobrodošli, da si predstavljate podobno situacijo, če se na primer sprehodite po močnih vetrnih zvokih. Brez slušnega aparata ne morete imeti pogovora. Binavralni slušni sistem samodejno uspe preveriti, od kod prihaja veter in iz katere smer je jezikovni signal. Samo pravilni signali se po radiu prenesejo na drugo uho. Moteči hrup vetra je učinkovito zatirano. To za binavralne slušne sisteme deluje veliko bolje kot pri običajnih slušnih sistemih. Druga značilna situacija je, če kličete z enim ušesom. Binavralni slušni aparat lahko to prepozna in hkrati zavira zvočno okrepitev. Hkrati se hrup iz telefona in vsi signali pošljejo tudi na drugo stran. Torej lahko na obeh slišite potrebna ušesa.

smer mikrofona

Z novimi sistemi lahko slišite ne glede na vidno smer. Običajno je mikrofon poravnan glede na vidno smer. Lahko pa se zgodi, da sedite in delate koncentrirano iz računalnika. Kljub temu se boste morda želeli pogovarjati z drugo osebo, ki je ob strani ali za vami. V takšnih situacijah starejši slušni sistemi dosežejo svoje meje. Z binavralnim slušnim pripomočkom je videti zelo drugače. Binavralni slušni aparat spremeni mikrofone točno v smeri, iz katere pride signal za jezik. Kot rezultat, za komunikacijo brez težav ne potrebujete več očesnega stika.

orientacija v vesolju

Običajno sta potrebna dva dobro funkcijska ušesa, da se zagotovi problem -brez usmerjenega sluha in se usmerite v sobo. Najboljše razlike priznava slušni center. Ko pridejo signali, se med levim in desnim ušesom razlikuje. Tako lahko signalu dodelite položaj v sobi in ga poiščete. Govori se o učinku senčenja glave. Varna smerna ocena je celo mogoča z binavralnim sistemom za obdelavo signalov.