Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar

Pedakustika je podreditev akustike sluha, ki se osredotoča na oskrbo otrok. Od 1000 otrok se ob rojstvu ob rojstvu že slišita en ali dva otroka. To povzroči nevarnost za otrokov osebni in jezikovni razvoj, zato je zgodnja aktivna promocija sluha pomembno za preprečevanje težav z razvojem jezika. Sluh akustike, ki je specializirana za zdravljenje otrok, ki so okvarjeni s sluhom , se imenujejo pedakastika. Poleg poznavanja posebnosti zaslišanja otrok in dojenčkov zahteva profesionalno področje pedakutikov še posebej občutljivost pri reševanju otrokovih pacientov in njihovih staršev.

Predpogoji in nadaljnji trening kot pedakle

Za nadaljnje usposabljanje od strokovnjaka za oskrbo do pedaka, tri leta poklicnih izkušenj ali naslova sluha akustičnega prvenstva. „Pedakuustiki“ še ni zaščiten izraz, zato se lahko slušni akustiki imenujejo tudi pedacitik brez nadaljnjega usposabljanja. Nadaljnje usposabljanje vključuje tako teoretične kot pravne in praktične vsebine, ki na eni strani vključuje medicinsko znanje za otroško sluh in razvoj jezika, na drugi strani pa praktično znanje o uporabi za merjenje sluha Prilagoditev izgube in slušnega aparata pri otrocih.

Poleg tega se je treba naučiti kompetenc pri ravnanju in komunikaciji z otroškimi pacienti ter potrebno občutljivost za vključevanje staršev. O teh komponentah so obravnavane kot del pedagoškega učnega bloka. V zdravljenju je namenjen celostni pogled na otroka, v katerem so vključene možnosti, na primer govorna terapija, možnosti terapije. V ta namen je potrebno znanje nadaljnjih ukrepov terapije, ki poleg občutljivih nasvetov podpira psihološko znanje. Uspešen pregled otrok je mogoč le, če je potrebno specialistično znanje dopolnjeno z otrokom, ki je prijazno delovni material.

pedakustika poiščite

Domnevamo, da imajo akustiki, ki so se usposabljali za pedantik, potrebno pristojnost za zdravljenje dojenčkov in otrok do 17. leta. Pri izbiri ustreznega akustika je geografska lokacija veljaven dejavnik, ki sprejema odločitev. Ker je pričakovati razmeroma pogoste obiske, je treba pedikastiko doseči z nizkim časom vožnje, če je mogoče. Vendar je veliko bolj pomembno, da se otrok in starši počutijo v dobrih rokah in da se lahko osnova zaupanja za zdravljenje. Dober občutek je še posebej ključnega pomena za otrokovo počutje in pozitivno vpliva na postopek zdravljenja.

Izguba sluha pri otrocih

V rojstvu se sliši eden ali dva od 1000 otrok. Različni znaki lahko zagotavljajo informacije o zmanjšanju sluha pri otrocih:

  • manjkajoči poskusi posnemanja govorjenega
  • nezainteresiranost za hrup ali glasbo
  • Močna koncentracija pri poslušanju
  • Zelo glasno govorjenje
  • Manjkajoča reakcija pri naslavljanju otroka

sprožilci so raznoliki in segajo od materinih bolezni (npr. Toksoplazmoza, citomegalija, rdečkanja) do zapletov ob rojstvu (npr. Pomanjkanje kisika) do težav z zobmi (npr. V redkih primerih ošpic in mumps). Genetske napake lahko tudi povečajo verjetnost prenatalne izgube sluha. V otroštvu okužbe srednjega ušesa ali prekomerni hrup predstavljajo nadaljnje dejavnike tveganja za poškodbe sluha.

Za zgodnjo določanje težav s sluhom je treba vse teste, ki pripadajo pedakutiki, zaznati na izpitih U3 do U8. Običajno jih prevzame zdravstvena zavarovalnica. Zgodnja možna določitev lahko prispeva k uspehu zaslišanja oskrbe sluha in potencialno negativni vplivi na (jezikovni) razvoj otroka.

slušni aparati za otroke

S pomočjo pedacitika je primerna slušni aparat za otrokove bolnike izbran in prilagojen. Naprave se razlikujejo od naprav za odrasle po obliki, barvi in ​​opremi. Za otroke zaradi majhnega prostora ni ido slušnih aparatov za otroke. Glede na barvo se po drugi strani razširi spekter: na voljo je paleta svetlih barv, da bi lahko še posebej privlačni učinek na mlade prevoznike. Tako, da slušna škoda ne stoji na poti otrokove igre, otroški slušni aparati so močni, prah -odmevni in vodoodporni. Dodatni dodatki zagotavljajo tudi varovanje, ki vam preprečuje izgubo.