Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

slušna očala

Vsakdo, ki potrebuje ogled in slušni aparat, se pogosto sooča s težavo, da lahko nošenje obeh podpornih ukrepov privede do občutka pritiska ali neprijetnosti hkrati. Poleg uporabe slušnih pripomočkov slušna očala predstavljajo potencialno možnost ponudbe za očala in nosilce slušnega aparata , vendar slušna očala ni isto kot slušno steklo, ker različne različice kombinacije Model prinaša tako prednosti kot slabosti, ki vplivajo na njihovo primernost za različne ciljne skupine.

slušna očala ali očala s slušnim sistemom?

V klasičnem slušnem steklu je slušni sistem nameščen v očala. Povezava med slušnim sistemom in ušesom se realizira s prozorno slušno cevjo, ki se konča v otoplastiki, ki je vstavljena v uho. Torej slušno steklo ostane nevsiljivo, diskretno in enostavno za uporabo.

Lahko pa očala lahko opremljena s slušnimi sistemi, ki so pritrjeni prek sistema klika . V skladu s tem lahko model očal izberete po želji in slušni sistem se lahko pretvori, tako da je sprememba očal prilagodljiva. Da bi lahko pritrdili sistem klikov, je treba narediti le rahle spremembe na okvirju očal.

Slušna očala za prevodnost kosti

Če vstavitev otoplastike ni mogoča ali oskrba običajnih slušnih aparatov ne zadostuje, se lahko izberejo slušna očala s kostno črto. To je oblika slušni aparat za prevodnost kosti To deluje prek podjetja, ki leži na kozarcih na kosti lobanje. S pomočjo kostne linije poteka prenos zvoka z vibracijami, ki sproži vtis poslušanja.

za koga so primerna očala?

Primarno primerna očala so primerna za ljudi, ki potrebujejo sluh in vizualno pomoč. Še posebej, ko je nošenje očal potrebno čez dan, saj je poslušalna linija zagotovljena le v kombinaciji. Kliknite slušni sistemi se izkažejo za praktične, ko se očala pogosto spreminjajo, na primer na sončna očala.

Slabosti sluhanih očal

Manj primerne so slušna očala za samo sporadične nosilce vizualne pomoči, saj je slušna zmogljivost vedno povezana z uporabo očal. Popravila se izkažejo tudi za problematično. Te pogosto zahtevajo pošiljanje slušnega stekla, kar pomeni, da uporabnik v obdobju popravila ni na voljo uporabniku.

slušni aparat in očala obraba

Ali je mogoče skupaj nositi slušni aparat in očala, je odvisno od oblike in velikosti ušes, vrste slušnega aparata in posameznih zahtev. Neprijeten občutek pritiska za ušesom se lahko pojavi ali preprosto zazna, da imajo za ušesom tako očala kot slušni aparat. Temu problemu se lahko izognemo z v in-ušesnim slušnim aparatom. Če pa imate raje naprave z zadnjimi ušesi, bi morali uporabiti sodobne, razmeroma ozke modele, ki so manj moteči. Slušna očala so lahko dobra možnost oskrbe, da se izognemo omenjeni težavi. Vendar pomanjkljivosti kombiniranih sistemov ne bi smele biti neopažene.

slušna očala stanejo

Cena slušnih kozarcev je sestavljena iz dveh vidikov: cena za slušni aparat in cena za montažo. Med montažo je treba predvideti ceno 80 do 150 EUR, cene slušnega aparata so odvisne od modela in ravni tehnologije.